e-Δημοκρατία

e-Δημοκρατία

Γιατί ασχολούμαστε

Η Δημοκρατία πάσχει, ακόμα  και σε χώρες που επίσημα το πολίτευμα είναι δημοκρατικό. Θέλουμε να βάλουμε το λιθαράκι μας, ώστε αυτό να αλλάξει. Δουλεύουμε ώστε οι πολίτες να μπορούν να συμμετάσχουν στις δημοκρατικές διαδικασίες από όπου κι αν βρίσκονται, να ενημερώνονται έγκαιρα και βάσει δεδομένων για τα θέματα που τους επηρεάζουν. Αλλά επίσης, οι κρατικοί φορείς να έχουν έξυπνα εργαλεία για να ενθαρρύνουν και να αξιοποιούν τη συμμετοχή των πολιτών.

 

Τα projects

DemocracIT: Για να μπορούν οι πολίτες να συμμετέχουν έξυπνα στη διαμόρφωση των νόμων και να ελέγχουν τη νομοθετική διαδικασία. Για να μπορούν οι νομοθέτες να αναλύουν έξυπνα τα σχόλια των πολιτών.

PPI - Active Commons: Για να μπορούν οι πολίτες να συνεργάζονται καλύτερα για να λύσουν κοινωνικά προβλήματα.

 

Αποτελέσματα

DemocracIT: Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή εργαλείο που να επιτρέπει στους πολίτες να συμμετέχουν αποτελεσματικά στη δημόσια διαβούλευση νομοσχεδίων. Με την ολοκλήρωση του έργου το Μάρτιο του 2016, αυτό θα είναι μια πραγματικότητα για όλους Laughing

Active Commons: Η πλατφόρμα συνεργασίας είναι ήδη έτοιμη και έχει ήδη δοκιμαστεί, ώστε όποιες ομάδες πολιτών θέλουν, μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο πιο εύκολα Laughing

Twitter

Facebook

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue without changing your settings, we'll assume that you are happy to receive all cookies from this website.