Υποστήριξη Κοινωνίας Πολιτών

Γιατί ασχολούμαστε

Η Κοινωνία των Πολιτών δημιουργεί λύσεις στο χώρο ανάμεσα στην οικογένεια και το Κράτος: ομάδες πολιτών αναλαμβάνουν συντονισμένες δράσεις που αλλάζουν ζωές, προωθούν και προστατεύουν τη Δημοκρατία, συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη και τη μείωση της φτώχειας. Λειτουργούν όμως με περιορισμένους πόρους.

Για αυτό είμαστε εδώ, για να δημιουργήσουμε λύσεις που θα αυξήσουν τον αντίκτυπό τους.

Για να προσφέρουμε δωρεάν εργαλεία που θα μπορούν όλοι να χρησιμοποιήσουν, μειώνοντας το κόστος λειτουργίας τους και δημιουργώντας πολλαπλασιαστικά οφέλη.

Τα projects

VoluntEasy: Για να μπορούν όλοι να αξιοποιούν τους εθελοντές πιο αποτελεσματικά.

Active Commons: Για να μπορούν οι πολίτες να συνεργάζονται καλύτερα για να λύσουν κοινωνικά προβλήματα.

eDesk: Για να μπορούν όλοι οι μαθητές να έχουν υπολογιστή στο θρανίο τους.

City-R-Us: Για να μπορούν οι πολίτες να έχουν την πόλη στα χέρια τους.

Αποτελέσματα

VoluntEasy: Είναι έτοιμο για χρήση, δωρεάν. Ο Δήμος Αθηναίων και ΜΚΟ στην Ελλάδα ήδη το χρησιμοποιούν και πολλοί οργανισμοί έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Και όπως πάντα, ο κώδικας του έργου είναι διαθέσιμος με ανοιχτές άδειες χρήσης..

Active Commons: Η πλατφόρμα συνεργασίας είναι ήδη έτοιμη και έχει ήδη δοκιμαστεί, ώστε όποιες ομάδες πολιτών θέλουν, μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο πιο εύκολα Laughing

 

 

Οργανωσιακή Ευφυία

Γιατί ασχολούμαστε

Κορυφαία τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης μένει συχνά αναξιοποίητη επειδή δεν εφαρμόζεται για να λύσει καθημερινά προβλήματα ή απλά επειδή είναι ακόμα πολύ ακριβή. Ε, εμείς το αλλάζουμε: Αυτόματα περιλήψεις ειδήσεων από πολλές πηγές σε πολλές γλώσσες, αυτόματη προσωποποίηση υπηρεσιών… και όλα αυτά δωρεάν.

 

Τα projects

NewSum: Αυτόματες περιλήψεις ειδήσεων από πολλές πηγές σε πολλές γλώσσες.

PServer: Για να μπορούν όλοι να προσφέρουν προσωπικές υπηρεσίες στους πελάτες τους.

 

Αποτελέσματα

NewSum: Χιλιάδες άνθρωποι ενημερώνονται σφαιρικά κάθε μέρα διαβάζοντας περιλήψεις ειδήσεων χάρη στο NewSum. Δημιουργήσαμε εφαρμογή για smartphones, ειδησεογραφικό site, άλλες λύσεις. Μεγάλα ειδησεογραφικά sites ήδη ενσωμάτωσαν την τεχνολογία και οι πολίτες ενημερώνονται ταχύτερα, καλύτερα. Και δεν σταματάμε να προχωράμε!

PServer: Η πρώτη φάση του ολοκληρώθηκε και ο κώδικας διατέθηκε σε όλους. Δεκάδες προγραμματιστές τον κατέβασαν. Το αξιοποιήσαμε στο ειδησεογραφικό μας site NewSumOnTheWeb. Προχωράμε ώστε να γίνει καλύτερο, πιο εύχρηστο και να κάνουμε νέες εγκαταστάσεις του, πέρα από τα ερευνητικά έργα που ήδη το χρησιμοποιούν. 

e-Δημοκρατία

Γιατί ασχολούμαστε

Η Δημοκρατία πάσχει, ακόμα  και σε χώρες που επίσημα το πολίτευμα είναι δημοκρατικό. Θέλουμε να βάλουμε το λιθαράκι μας, ώστε αυτό να αλλάξει. Δουλεύουμε ώστε οι πολίτες να μπορούν να συμμετάσχουν στις δημοκρατικές διαδικασίες από όπου κι αν βρίσκονται, να ενημερώνονται έγκαιρα και βάσει δεδομένων για τα θέματα που τους επηρεάζουν. Αλλά επίσης, οι κρατικοί φορείς να έχουν έξυπνα εργαλεία για να ενθαρρύνουν και να αξιοποιούν τη συμμετοχή των πολιτών.

 

Τα projects

DemocracIT: Για να μπορούν οι πολίτες να συμμετέχουν έξυπνα στη διαμόρφωση των νόμων και να ελέγχουν τη νομοθετική διαδικασία. Για να μπορούν οι νομοθέτες να αναλύουν έξυπνα τα σχόλια των πολιτών.

PPI - Active Commons: Για να μπορούν οι πολίτες να συνεργάζονται καλύτερα για να λύσουν κοινωνικά προβλήματα.

 

Αποτελέσματα

DemocracIT: Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή εργαλείο που να επιτρέπει στους πολίτες να συμμετέχουν αποτελεσματικά στη δημόσια διαβούλευση νομοσχεδίων. Με την ολοκλήρωση του έργου το Μάρτιο του 2016, αυτό θα είναι μια πραγματικότητα για όλους Laughing

Active Commons: Η πλατφόρμα συνεργασίας είναι ήδη έτοιμη και έχει ήδη δοκιμαστεί, ώστε όποιες ομάδες πολιτών θέλουν, μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο πιο εύκολα Laughing

Υποστηρικτικές Τεχνολογίες

Γιατί ασχολούμαστε

Οι άνθρωποι με αναπηρίες αγωνίζονται καθημερινά να ζήσουν όσο πιο ελεύθερα, όσο πιο ποιοτικά μπορούν. Και αυτό δεν είναι εύκολο. Μιλώντας με ανθρώπους που έχουν αναπηρίες, με ειδικούς, με ανθρώπους που τους φροντίζουν, ανακαλύψαμε πολλά. Μάθαμε π.χ. πως

 • Οι υποστηρικτικές τεχνολογίες που μπορούν να λύσουν πολλά προβλήματα είναι συχνά ακριβές ή και δύσχρηστες.
 • Όσοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, δεν μπορούν να αποκτήσουν τέτοιες λύσεις: έτσι η καθημερινότητά τους είναι πολύ δύσκολη και και η αποκατάστασή τους συχνά αδύνατη.
 • Επιστήμονες διαφορετικών ειδικοτήτων δεν συνεργάζονται για τη λύση: συχνότατα υπάρχουν στεγανά μεταξύ τους.

Σκεφτήκαμε ότι πρέπει να το αλλάξουμε αυτό. Τους το χρωστάμε. Για αυτό:

 • Αναπτύσσουμε υποστηρικτικές τεχνολογίες και εφαρμογές για άτομα με αναπηρίες, σε συνεργασία με τους ίδιους και ειδικούς.
 • Τις διαθέτουμε δωρεάν. Για να μπορούν όλοι να τις χρησιμοποιήσουν.
 • “Ανοίγουμε” τον κώδικα για να μπορούν όλοι να τις προσαρμόσουν.
 • Δημιουργούμε κοινότητες υποστήριξης.

Τα Projects

LEAP: Παιχνίδια για τυφλά παιδιά.

Memor-i: Ακόμα περισσότερα παιχνίδια για τυφλά παιδιά!

Talk and Play: Δωρεάν σύστημα Επικοινωνίας, Ψυχαγωγίας και Υποβοήθησης αποκατάστασης για άτομα με αναπηρία

ICSee: Για να μπορούν τα άτομα με σοβαρά προβλήματα όρασης να δουν καλύτερα.

ICStudy: Για να μπορούν οι μαθητές με σοβαρά προβλήματα όρασης να παρακολουθήσουν το μάθημα.

FeIRd: Για να μπορούν άτομα με κινητικές αναπηρίες να χειριστούν οικιακές συσκευές.

Think Freedom: Για να αυξήσουμε την προσβασιμότητα των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες, ανεξάρτητα με το ποιες είναι αυτές οι ανάγκες, στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και σε κάθε είδους συσκευές. Κι από εκεί, σε υπέροχες λύσεις!

Αποτελέσματα

 

Δείτε σε κάθε project τα αποτελέσματα αναλυτικά, όπως αυτά επικαιροποιούνται.

Ενδεικτικά:

 • 6 παιχνίδια για τυφλά παιδιά είναι έτοιμα. Έχουν διατεθεί δωρεάν στα ελληνικά και τρία από αυτά στα αγγλικά και ολοένα και περισσότερα παιδιά παίζουν.
 • 4 μεγάλα ιδρύματα και παραπάνω από 120 άτομα χρησιμοποιούν το νέο μας Σύστημα Επικοινωνίας, Ψυχαγωγίας και Αποκατάστασης για άτομα με αναπηρίες.
 • 800 άτομα με σοβαρά προβλήματα όρασης χρησιμοποιούν την εφαρμογή ICSee
 • 100 συσκευές FeIRd διαθέσαμε σε άτομα με κινητικές αναπηρίες και σε Ιδρύματα, προσφέροντας περισσότερη ανεξαρτησία σε συνανθρώπους μας με αναπηρίες.
 • Εγκαταστήσαμε το ICStudy στο 1ο Πειραματικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων και στο ΚΕΑΤ, προσφέροντας μόνιμη λύση για τους μαθητές με μειωμένη όραση.
 • Μοιραζόμαστε όλη τη γνώση σε εθνικά και διεθνή συνέδρια, με κοινότητες και ειδικούς, πετυχαίνοντας πολλαπλασιαστικά οφέλη.

 

Twitter

Facebook

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue without changing your settings, we'll assume that you are happy to receive all cookies from this website.