Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 588

Active Commons

Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2015 Γράφτηκε από  Κατηγορία Active Commons
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Active Commons

Active Commons

Πόσες και πόσες δράσεις δεν έχουν ξεκινήσει μέσα από μία χαλαρή συζήτηση στο πλαίσιο της παρέας… οι παρέες όμως είναι που γράφουν ιστορία, με τις απλές τους ιδέες που όμως αποδεικνύονται τόσο βαθιές, επηρεάζουν την καθημερινότητα μας, έχουν οράματα  και αποτελούν τη θερμοκοιτίδα αμέτρητων δράσεων…. Και πέρα από την παρέα, ομάδες πολιτών που δρουν στο πλαίσιο της Κοινωνίας των Πολιτών.

Η Κοινωνία των Πολιτών έχει εξελιχθεί σε μία δύναμη που αλλάζει τον κόσμο.

Στη SciFY θεωρούμε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας μίας πλατφόρμας ανοιχτού κώδικα, η οποία θα λειτουργεί ως δίκτυο διαδραστικής επικοινωνίας φορέων και ομάδων πολιτών.

Τι είναι

Το active commons είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα, η οποία βοηθά άτομα να συμμετέχουν σε ομάδες ώστε να δράσουν για έναν κοινό σκοπό. Υποστηρίζουμε τη δημιουργία τοπικών ομάδων δράσης, την αλληλεπίδραση και την ανταλλαγή γνώσης μέσω της άμεσης ανοιχτής ενημέρωσης σε θέματα που αφορούν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων.

Μία εφαρμογή της αναπτύχθηκε με τη συνεργασία των μη κερδοσκοπικών οργανισμών Culture Polis, Place Identity και Scify στο πλαίσιο του έργου Πλατφόρμα Πολιτικής Καινοτομίας και την συγχρηματοδότηση του προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες».

Πού απευθύνεται

Το ActiveCommons απευθύνεται σε:

  • Σε φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών που θέλουν να συνεργαστούν αποτελεσματικά online, να κοινοποιήσουν τις δράσεις τους και να φέρουν αποτελέσματα.

  • Οποιαδήποτε ομάδα ή πολίτη θέλει να είναι ενημερωμένος για τις δράσεις της Κοινωνίας των Πολιτών.

  • Οργανισμούς που αναζητούν συνέργειες στο έργο τους.

Αποτελέσματα

Η χαρά μας είναι ακόμα μεγαλύτερη όταν οι δημιουργίες μας ταξιδεύουν και εκτός συνόρων. Το Γερμανικό ίδρυμα MitOst σε συνεργασία με το ίδρυμα Robert Bosch Stiftung ζήτησαν την πλατφόρμα μας για να δημιουργήσουν το πρόγραμμα Actors of Urban Change, με στόχο την ανάπτυξη των πόλεων μέσω πολιτιστικών δραστηριοτήτων. 

Ήδη ένας μεγάλος αριθμός χωρών συμμετέχουν στο πρόγραμμα, όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Σερβία, η Πορτογαλία και η Ρωσία.
Ενδεικτικά αναφέρονται δύο ομάδες από την Πορτογαλία :

  • Η Critical Housing Lab, με πλάνο δράσης να επισκευάσει και να αξιοποιήσει τα ερειπωμένα κτήρια, βασισμένη στο πνεύμα του do-it-yourself και 
  • η VivaCidade, με στόχο να βοηθήσει στην επίλυση κοινωνικών προβλημάτων όταν η πολιτεία ειναι απούσα,

ενώ η ομάδα από τη Ρωσία Recycle Art Festival, έχει ως στόχο την κινητοποίηση των πολιτών στη διαδικασία της ανακύκλωσης.

Διαβάστηκε 2065 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2017 18:01

Twitter

Facebook

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue without changing your settings, we'll assume that you are happy to receive all cookies from this website.