Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνοψίζοντας το LEAP

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016 Κατηγορία News
Συνοψίζοντας το LEAP

Ολοκληρώθηκε και το τρίτο δωρεάν ηλεκτρονικό παιχνίδι για τυφλά παιδιά αλλά και ενήλικες, το Curve, στο πλαίσιο του έργου LEAP (Listen-LEArn-Play). Το τελευταίο παιχνίδι αυτής της σειράς, έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα και συνδυάζει τις ικανότητες και τις δεξιότητες που αναπτύχθηκαν στα δύο προηγούμενα παιχνίδια (Τρίλιζα και Τέννις) ώστε να μεταφέρει τυπικές οπτικές εκπαιδευτικές διαδικασίες στον ακουστικό χώρο. Το Curve, συνδυάζει τη μουσική, τις νότες του πενταγράμμου με τις μαθηματικές συναρτήσεις. Όπως και στην Τρίλιζα, τα παιδιά κάνουν χρήση των βασικών πλήκτρων του H/Y μιας και πρέπει να “ακούσουν” τη γραφική παράσταση μίας συνάρτησης εκφρασμένη με νότες και στη συνέχεια πρέπει να την επαναλάβουν πριν τα προλάβει το χρονόμετρο. Με τον τρόπο αυτό, αποκτούν αίσθηση της γραφικής παράστασης με τη βοήθεια του ήχου. Μπορείτε να το “κατεβάστε” το στον υπολογιστή σας μαζί με τα υπόλοιπα παιχνίδια, Τρίλιζα και Τένις στη νέα, προσβάσιμη από άτομα με προβλήματα όρασης, ιστοσελίδα μας: Games for the blind.

Μιας και αναφέραμε όμως το Tένις... πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να παίζατε το παιχνίδι χωρίς να αγγίζετε αλλά και να βλέπετε τίποτα; Δείτε στο βίντεο την Ηλέκτρα να δοκιμάζει το Leap Motion στα πλαίσια του διαγωνισμό 3D JAm. Ενθουσιώδης ήταν και η υποδοχή αυτού του παιχνιδιού και στην Παρουσίαση των Υποστηρικτικών Τεχνολογιών της SciFY που έγινε στο Sparks Glovo Event καθώς και στην Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού στην Τεχνόπολις.

Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή όταν αναγνωρίζεται το έργο μας από διεθνής και εγχώριους οργανισμούς όπως το Σχολείο Τυφλών Perkins, το παλαιότερο (1829) και το πιο έγκριτο σχολείο των Ηνωμένων Πολιτειών όπου δημοσίευσε στην σελίδα του τα παιχνίδια LEAP. Όμως η μεγαλύτερη επιτυχία για εμάς είναι ότι το LEAP μας έδωσε την ευκαιρία να χτίζουμε σχέσεις συνεργασίας με αξιόλογους οργανισμούς που ασχολούνται με την τυφλότητα, όπως η Ορθόδοξη Πορεία η οποία μας στηρίζει σε όλες μας τις δράσεις. Τέλος, διαβάστε το άρθρο για το Curve στην Εφημερίδα των Συντακτών και πολλές περισσότερες πληροφορίες για τα παιχνίδια για τυφλά παιδιά στο αφιέρωμα του περιοδικού του Ελληνικού Ινστιτούτου Ακουστικής - Μέλους της ΕΑΑ και τη συνέντευξη των δημιουργών στο Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων δημοσιευμένη στην ιστοσελίδα του ANT1.

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue without changing your settings, we'll assume that you are happy to receive all cookies from this website.