Πρωτοβουλίες Πρωτοπόρων για την ΤΝ: Αλλάζοντας το αύριο, σήμερα

Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2023 Κατηγορία News
Πρωτοβουλίες Πρωτοπόρων για την ΤΝ: Αλλάζοντας το αύριο, σήμερα

Πρωτοβουλίες Πρωτοπόρων για την Τεχνητή Νοημοσύνη 

Αλλάζοντας το αύριο, σήμερα

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023 στις 19:00-21:30, Διαδικτυακά
Ελεύθερη Συμμετοχή - Απαραίτητη η εγγραφή

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας SciFY Academy, η SciFY και το INNOVATHENS, σας προσκαλούν στην 40ή SciFY Academy με θέμα “Πρωτοβουλίες Πρωτοπόρων για την Τεχνητή Νοημοσύνη: Αλλάζοντας το αύριο, σήμερα”, την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023, στις 19:00, στο INNOVATHENS (χώρος διεξαγωγής: Γκάζι, Αθήνα).

Κλείστε το δωρεάν εισιτήριο σας εδώ

Με μια ματιά:
 • Θα συμμετάσχουμε ενεργά στη διαμόρφωση συστημάτων Τεχνητής Νοημοσύνης που αλλάζουν τη ζωή μας - χωρίς να χρειάζεται να είμαστε ειδικοί

   

 • Θα συνεργαστούμε με καινοτόμους φορείς σε δύο workshops
 • Θα καινοτομήσουμε στην Επιχειρηματικότητα και στην Εκπαίδευση.
Το event αναλυτικά:

1η Ενότητα: Καινοτομώντας για την Κοινωνία, τη Δημοκρατία, την Επιχειρηματικότητα και την Εκπαίδευση.

 • Δημιουργώντας Πρωτοπόρους στην Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ελλάδα: Ο κος Βασίλης Γιαννακόπουλος, Marketing & Social Impact Manager στη SciFY, θα μας μιλήσει για την Πρωτοβουλία “Πρωτοπόροι για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ελλάδα”, τα αποτελέσματά της μέχρι τώρα και τα επόμενα βήματα.

 • Η Τεχνητή Νοημοσύνη στα Κοινοβούλια: Ο Δρ. Φώτης Φυτσιλής, Βουλή των Ελλήνων, Επιστημονική Υπηρεσία, με την πολύτιμη πείρα του θα μας περιγράψει καινοτόμες πρωτοβουλίες που έχουν ξεκινήσει για την αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στη Βουλή των Ελλήνων και σε Κοινοβούλια του Κόσμου.
 • Τα ανοιχτά δεδομένα “θησαυρός” για καινοτομία με Τεχνητή Νοημοσύνη: Ο κος Χάρης Βασιλείου, συν-συντονιστής της ομάδας εργασίας Ανοιχτής Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας της ΕΛΛΑΚ, θα μας μιλήσει για το πώς τα Ανοιχτά Δεδομένα αξιοποιούνται από συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης.
 • 1η θεματική Workshop “Ενισχύουμε την επιχειρηματικότητα με την Τεχνητή Νοημοσύνη”: Ο κ. Μιχάλης Γκόλιας, Γκόλιας Μιχάλης Δ/ντης Πληροφορικής της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, στην παρουσίασή του θα μας περιγράψει την ιδέα επιχειρηματικότητας με την οποία θα ασχοληθούμε κατά τη διάρκεια του workshop: τη δημιουργία ενός portal που βοηθάει νέους επιχειρηματίες να πάρουν καλύτερες επενδυτικές και επιχειρηματικές αποφάσεις, παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες τη στιγμή που τις χρειάζονται. Η υπηρεσία θα παρέχεται δωρεάν σε όλους.
 • 2η θεματική Workshop “Συμμετέχουμε στον παγκόσμιο διαγωνισμό Τεχνητής Νοημοσύνης για μαθητές και μαθήτριες”: οι κύριοι Ανδρέας Καράμπελας, Researcher of AI-Lab, organizer of WAICY GREECE, και Δρ. Γεώργιος Βούρος, Director of AI-Lab Department of Digital Systems University of Piraeus - Official Partner of WAICY, θα μας μιλήσουν για το WAICY (World Artificial Intelligence Competition for Youth). Tο WAICY είναι ένας παγκόσμιος διαγωνισμός TN που ενθαρρύνει τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις τους για την TN για να δημιουργήσουν έργα που λύνουν προβλήματα του πραγματικού κόσμου όπως η κλιματική αλλαγή, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η παγκόσμια δημόσια υγεία κ.λπ.

2η Ενότητα: Δύο παράλληλα Workshops, με στόχο να έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα μέχρι τη λήξη τους.

 • 1η θεματική: “Ενισχύουμε την επιχειρηματικότητα με την Τεχνητή Νοημοσύνη”

 • 2η θεματική: “Συμμετέχουμε στον παγκόσμιο διαγωνισμό Τεχνητής Νοημοσύνης για μαθητές και μαθήτριες”

Κατά την εγγραφή τους οι συμμετέχοντες θα δηλώσουν σε ποιό από τα δύο workshops θέλουν να συμμετάσχουν.

Περισσότερες πληροφορίες για το Workshop

Δύο παράλληλα Workshops, με στόχο να έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα μέχρι τη λήξη τους. Κατά την εγγραφή τους οι συμμετέχοντες θα δηλώσουν σε ποιό από τα δύο workshops θέλουν να συμμετάσχουν. Δείτε παρακάτω την περιγραφή των δύο θεματικών:

1η θεματική Workshop “Ενισχύουμε την επιχειρηματικότητα με την Τεχνητή Νοημοσύνη”:

Ο κ. Μιχάλης Γκόλιας, Γκόλιας Μιχάλης Δ/ντης Πληροφορικής της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, στην παρουσίασή του “Ενισχύουμε την επιχειρηματικότητα” θα μας περιγράψει:

 • Την ιδέα επιχειρηματικότητας με την οποία θα ασχοληθούμε κατά τη διάρκεια του workshop και αφορά την δημιουργία ενός portal που βοηθάει νέους επιχειρηματίες να πάρουν καλύτερες επενδυτικές και επιχειρηματικές αποφάσεις, παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες τη στιγμή που τις χρειάζονται.
 • Η ανάγκη είναι σαφής, κάθε μέρα νέοι επιχειρηματίες σχεδιάζουν νέες επιχειρηματικές προσπάθειες προσπαθώντας να αξιοποιήσουν όποια δεδομένα είναι διαθέσιμα. Δυστυχώς, πολύ συχνά, ενώ τα δεδομένα υπάρχουν, δεν είναι συγκεντρωμένα και διαθέσιμα με έναν πρακτικά αξιοποιήσιμο τρόπο.
 • Στόχος μας είναι συνδυάζοντας ανοιχτά και άλλα δεδομένα, αλλά και συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, σχεδιάζουμε να δημιουργήσουμε μία πλατφόρμα όπου νέοι επιχειρηματίες θα μπορούν να θέτουν τα ερωτήματα τους για να πάρουν ορθότερες επιχειρηματικές αποφάσεις. Η υπηρεσία θα παρέχεται δωρεάν σε όλους.
 • Στο Workshop που θα ακολουθήσει θα σχεδιάσουμε από κοινού το πώς θα έπρεπε να είναι διαμορφωμένο ένα τέτοιο portal και ποιος μπορεί να είναι ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης.

2η θεματική Workshop “Συμμετέχουμε στον παγκόσμιο διαγωνισμό Τεχνητής Νοημοσύνης για μαθητές και μαθήτριες”:

Οι κύριοι Ανδρέας Καράμπελας, Researcher of AI-Lab, organizer of WAICY GREECE, και Δρ. Γεώργιος Βούρος, Director of AI-Lab Department of Digital Systems University of Piraeus - Official Partner of WAICY, στην εισήγηση “Συμμετέχουμε στον παγκόσμιο διαγωνισμό τεχνητής νοημοσύνης για μαθητές και μαθήτριες” θα μας μιλήσουν για το WAICY (World Artificial Intelligence Competition for Youth). Tο WAICY είναι ένας παγκόσμιος διαγωνισμός TN που ενθαρρύνει τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις τους για την TN για να δημιουργήσουν έργα που λύνουν προβλήματα του πραγματικού κόσμου όπως η κλιματική αλλαγή, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η παγκόσμια δημόσια υγεία κ.λπ. Είναι ανοιχτός σε όλους τους μαθητές σε όλο τον κόσμο και πραγματοποιείται μία φορά το χρόνο είτε εικονικά είτε αυτοπροσώπως. Επίσης θα μας παρουσιάσουν:

 • Την ιδέα επιχειρηματικότητας με την οποία θα ασχοληθούμε κατά τη διάρκεια του workshop και αφορά την δημιουργία ενός portal που βοηθάει νέους επιχειρηματίες να πάρουν καλύτερες επενδυτικές και επιχειρηματικές αποφάσεις, παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες τη στιγμή που τις χρειάζονται.
 • Η ανάγκη είναι σαφής, κάθε μέρα νέοι επιχειρηματίες σχεδιάζουν νέες επιχειρηματικές προσπάθειες προσπαθώντας να αξιοποιήσουν όποια δεδομένα είναι διαθέσιμα. Δυστυχώς, πολύ συχνά, ενώ τα δεδομένα υπάρχουν, δεν είναι συγκεντρωμένα και διαθέσιμα με έναν πρακτικά αξιοποιήσιμο τρόπο.
 • Στόχος μας είναι συνδυάζοντας ανοιχτά και άλλα δεδομένα, αλλά και συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, σχεδιάζουμε να δημιουργήσουμε μία πλατφόρμα όπου νέοι επιχειρηματίες θα μπορούν να θέτουν τα ερωτήματα τους για να πάρουν ορθότερες επιχειρηματικές αποφάσεις. Η υπηρεσία θα παρέχεται δωρεάν σε όλους.
 • Στο Workshop που θα ακολουθήσει θα σχεδιάσουμε από κοινού το πώς θα έπρεπε να είναι διαμορφωμένο ένα τέτοιο portal και ποιος μπορεί να είναι ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης.

Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ

Δομή του Workshop: To Workshop, θα ακολουθήσει τα παρακάτω βήματα:

 1. Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε 2 βασικές ομάδες εργασίας (Εκπαίδευσης και Επιχειρηματικότητας) ανάλογα με την προτίμηση που έδειξαν κατά την εγγραφή τους για το θέμα ενδιαφέροντος.
 2. Κάθε μία από αυτές τις 2 βασικές ομάδες εργασίας θα χωριστεί εκ νέου σε 3 υποομάδες.
 3. Κάθε μία υποομάδα θα καθίσει σε ένα τραπέζι που θα βρίσκεται ένα ζήτημα προς ανάλυση όπου και θα το μελετήσει για 15 λεπτά, καταγράφοντας σε ένα Flip chart τα βασικά σημεία.
 4. Μετά τα 15 λεπτά οι υποομάδες θα αλλάξουν θέση (rotation), αφήνοντας πίσω έναν moderator για να εξηγήσει σύντομα στην επόμενη υποομάδα που θα καθίσει στο τραπέζι τι συζητήθηκε από την προηγούμενη υποομάδα. Οι νεοεισερχόμενη υποομάδα θα βελτιώσει την προσέγγιση που έχει γίνει ήδη.
 5. Αυτό το rotation θα γίνει άλλη μία φορά, ώστε όλες οι υποομάδες να έχουν περάσει και από τα τρία τραπέζια και να έχουν συζητήσει όλα τα ζητήματα που τέθηκαν.
 6. Στο τέλος οι 2 βασικές ομάδες εργασίας θα έχουν δέκα λεπτά να προετοιμάσουν μία μίνι-παρουσίαση με τα βασικά αποτελέσματα της δουλειάς τους.

Κλείστε το δωρεάν εισιτήριο σας εδώ

Η εκδήλωση απευθύνεται σε επιχειρηματίες, τεχνολόγους, επιστήμονες θετικών επιστημών και εκπαιδευτικούς, καθώς και φοιτητές των προαναφερθέντων πεδίων. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή και σε όσες και όσους ενδιαφέρονται για την τεχνητή νοημοσύνη, την εκπαίδευση και την επιχειρηματικότητα.

Η SciFY Academy είναι μία ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο σειρά εκπαιδευτικών δράσεων, από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Science For You - SciFY, για την ελεύθερη διάχυση της γνώσης. Ήδη, μέχρι τώρα οι ωφελούμενοι έχουν φτάσει τους 30.000+ και οι δράσεις συνεχίζονται.


Δηλώσεις Δωρεάν Συμμετοχής: http://go.scify.gr/sfacIN40Tickets

Περισσότερες πληροφορίες για το Workshop: http://go.scify.gr/sfacIN40WorkshopInfo

Facebook Event: http://go.scify.gr/sfacIN40FBEvent

Δελτίο Τύπου: http://go.scify.gr/sfacIN40PR

Πρόγραμμα: https://docs.google.com/document/d/1jEjXFgu51fFEfFvHzgckJDiAXyG0NprUQQH8hK9EX68/edit?usp=sharing

Ομιλητές: http://go.scify.gr/sfacIN40Speakers

Υπεύθυνη Διοργάνωσης:

Δέσποινα Χαλβατζή: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., 2114004192

Περισσότερες πληροφορίες για SciFY: www.scify.org

Let's SciFY Our World!

Amount: 

Τελευταία νέα

Έτοιμα τα Training Pills για φοιτητές ιατρικής: Έργο AIIS

Έτοιμα τα Training Pills για φοιτητές ιατρικής: Έργο AIIS

Ολοκληρώσαμε το εκπαιδευτικό υλικό (Training Pills) με θέμα την Τεχνητή Νοημοσύνη και τις Κοινωνικές Δεξιότητες Το Πανεπιστήμιο της Σαλαμάνκα (USAL) και...

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση "Βοηθητικές Τεχνολογίες για ΑμεΑ"

Παρουσίαση "Βοηθητικές Τεχνολογίες για ΑμεΑ"

Παρουσίαση στο πλαίσιο συνεδρίου για την αποκατάσταση στην ψηφιακή εποχή Στις 17 Μαρτίου 2023, ο Βασίλης Γιαννακόπουλος, Marketing and Social Impact Manager...

Διαβάστε περισσότερα

Διεθνής διάκριση την πρωτοβουλία μας: Πρωτοπόροι Τεχνητής Νοημοσύνης

Διεθνής διάκριση την πρωτοβουλία μας: Πρωτοπόροι Τεχνητής Νοημοσύνης

Διεθνής διάκριση την πρωτοβουλία μας: Πρωτοπόροι Τεχνητής Νοημοσύνης  Άλλη μία διεθνής διάκριση για τη δουλειά μας!Η πρωτοβουλία μας "Πρωτοπόροι για την...

Διαβάστε περισσότερα

AI-Powering Your SME: Εργαλεία, Στρατηγικές & Ευκαιρίες

AI-Powering Your SME: Εργαλεία, Στρατηγικές & Ευκαιρίες

Τεχνητή Νοημοσύνη: AI Powering Your SME - Εργαλεία, Στρατηγικές & Ευκαιρίες Τετάρτη 3 Μαΐου 2023 στις 18:00-20:00Ελεύθερη Συμμετοχή - Απαραίτητη η εγγραφή Στο...

Διαβάστε περισσότερα

Ψηφιακή Μεταρρύθμιση: Για λίγους ή για όλους;

Ψηφιακή Μεταρρύθμιση: Για λίγους ή για όλους;

Ψηφιακή Μεταρρύθμιση: Για λίγους ή για όλους; Συν-Σχεδιάζουμε μια Συμπεριληπτική Ψηφιακή Μεταρρύθμιση για την Ευρώπη Τρίτη 23 Μαίου 2023 στις 9:30-13:30Ελεύθερη Συμμετοχή...

Διαβάστε περισσότερα

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ και η Science For You δημιούργησαν ειδικά…

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ και η Science For You δημιούργησαν ειδικά διαμορφωμένο ηλεκτρονικό παιχνίδι για παιδιά με αναπηρία

«Ταξιδιώτες»: Το καινοτόμο ηλεκτρονικό παιχνίδι για παιδιά με αναπηρία είναι πλέον διαθέσιμο δωρεάν σε όλους Πιστός στη δέσμευσή του να βρίσκεται...

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογία & Ενεργός Γήρανση

Τεχνολογία & Ενεργός Γήρανση

Τεχνολογία & Ενεργός Γήρανση Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023 στις 19:00-21:00Ελεύθερη Συμμετοχή - Απαραίτητη η εγγραφή Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας SciFY Academy, η...

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτοβουλίες Πρωτοπόρων για την ΤΝ: Αλλάζοντας το αύριο, σήμερα

Πρωτοβουλίες Πρωτοπόρων για την ΤΝ: Αλλάζοντας το αύριο, σήμερα

Πρωτοβουλίες Πρωτοπόρων για την Τεχνητή Νοημοσύνη  Αλλάζοντας το αύριο, σήμερα Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023 στις 19:00-21:30, ΔιαδικτυακάΕλεύθερη Συμμετοχή - Απαραίτητη η εγγραφή Στο...

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαίδευση Ενηλίκων: Από την Εκπαίδευση στην Αγορά Εργασίας

Εκπαίδευση Ενηλίκων: Από την Εκπαίδευση στην Αγορά Εργασίας

Εκπαίδευση Ενηλίκων: Από την Εκπαίδευση στην Αγορά Εργασίας Ελληνική & Ευρωπαϊκή εμπειρία: Δωρεάν Υποστηρικτικά Εργαλεία Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023 στις 18:00-20:30, ΔιαδικτυακάΕλεύθερη...

Διαβάστε περισσότερα

Newsletter

Αν θέλετε να ενημερώνεστε σχετικά με τη SciFY, εγγραφείτε στο newsletter μας! 

Twitter

Facebook

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue without changing your settings, we'll assume that you are happy to receive all cookies from this website.