Νέα

News > Ψηφιακή Μεταρρύθμιση: Για λίγους ή για όλους;

18 Απριλίου 2023

Ψηφιακή Μεταρρύθμιση: Για λίγους ή για όλους;

Τρίτη 23 Μαίου 2023 στις 9:30-13:30
Ελεύθερη Συμμετοχή – Απαραίτητη η εγγραφή

Ψηφιακή Μεταρρύθμιση: Για λίγους ή για όλους;

Συν-Σχεδιάζουμε μια Συμπεριληπτική Ψηφιακή Μεταρρύθμιση για την Ευρώπη

Η SciFY και ο οργανισμός ECAS, σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα: “Ψηφιακή Μεταρρύθμιση: Για λίγους ή για όλους;”, την Τρίτη 23 Μαΐου 2023, στις 9:30, που θα πραγματοποιηθεί στο HIGGS (Βίκτωρος Οὑγκώ 15, Αθήνα 104 37).

Κλείστε έγκαιρα το δωρεάν εισιτήριό σας εδώ

Οργανώσεις και μέλη της κοινωνίας των πολιτών, εμπειρογνώμονες, υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων και πολίτες θα συζητήσουν προκειμένου να συν-δημιουργήσουν κατευθυντήριες γραμμές για έναν χωρίς αποκλεισμούς Ψηφιακό Μετασχηματισμό στην Ευρώπη. Η εκδήλωση, με τίτλο “Ψηφιακή Μεταρρύθμιση: Για λίγους ή για όλους;”, στοχεύει να αντιμετωπίσει τις κύριες προκλήσεις για την ένταξη σε πέντε τομείς:

  • Ψηφιακή Δημοκρατία,
  • Ψηφιακή Οικονομία,
  • Ψηφιακές Διασφαλίσεις,
  • Ψηφιακά Δικαιώματα και
  • Ψηφιακή Εκπαίδευση.

Αρχικά, ο Δρ. Γιώργος Γιαννακόπουλος, Ερευνητής Τεχνητής Νοημοσύνης, ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος” & Co-founder & CEO, SciFY, θα μας παρουσιάσει την κατάσταση της Ψηφιακής Μεταρρύθμισης στην Ελλάδα σήμερα.

Έπειτα, η Elisa Lironi, Programme Director – European Democracy της ECAS, θα μας μιλήσει για την Κοινωνία των Πολιτών και Ψηφιακές Πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Η παρουσίαση θα γίνει στα Αγγλικά)

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η διαδραστική ενότητα συζήτησης όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν και να συν-σχεδιάσουν τις πολιτικές για κάθε έναν από τους παραπάνω τομείς μέσω ζωντανής (ανώνυμης) ψηφοφορίας και ανοιχτών ερωτήσεων. Οι κατευθυντήριες γραμμές που θα συζητηθούν και θα συν-δημιουργηθούν έχουν διαμορφωθεί από συστάσεις που ελήφθησαν από 1200 μέλη της ΚτΠ. (Η συζήτηση θα γίνει στα Αγγλικά)

Τέλος η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μια ενότητα δικτύωσης και ελαφρύ γεύμα.

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ

Η εκδήλωση απευθύνεται σε μέλη και οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, κοινωνικοί επιστήμονες, επιστήμονες και ερευνητές στον τομέα της τεχνολογίας, επιχειρηματίες, επαγγελματίες στον τομέα της εκπαίδευσης, εταιρείες στον τομέα της τεχνολογίας, υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, δημόσιοι υπάλληλοι και κυρίως στους πολίτες που έχουν ενδιαφέρον για τη Ψηφιακή Μεταρρύθμιση.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενθάρρυνση του διαλόγου και της συνεργασίας μεταξύ της ΚτΠ, των υπευθύνων λήψης αποφάσεων, των εμπειρογνωμόνων, και κυρίως των πολιτών για τη συνδημιουργία κατευθυντήριων γραμμών που μπορούν να καθοδηγήσουν έναν ψηφιακό μετασχηματισμό χωρίς αποκλεισμούς στην Ευρώπη. Συγκεντρώνοντας ενδιαφερόμενους φορείς από διαφορετικούς χώρους, η εκδήλωση στοχεύει να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο σύνολο κατευθυντήριων γραμμών που λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες και τις προοπτικές όλων των Ευρωπαίων.

Όσοι την παρακολουθήσουν θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια συλλογική προσπάθεια για τη συνδημιουργία κατευθυντήριων γραμμών για έναν χωρίς αποκλεισμούς ψηφιακό μετασχηματισμό στην Ευρώπη.

Co-funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or EACEA. Neither the European Union nor the granting authority can be held responsible for them.

Δηλώσεις Δωρεάν Συμμετοχής: http://go.scify.gr/DTTickets
Facebook Event: http://go.scify.gr/DTFBEvent
Πρόγραμμα εκδήλωσης: http://go.scify.gr/DTProgram
Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση: http://go.scify.gr/DTInfo

Υπεύθυνη Διοργάνωσης
Δέσποινα Χαλβατζή: dchalvatzi [at] scify [dot] org, 211 400 4192
Περισσότερες πληροφορίες για SciFY: www.scify.org

Τελευταία νέα

10 Απριλίου 2024

«Φοιτητές Φυσικών Επιστημών: Πρωτοπόροι στην Τεχνητή Νοημοσύνη!»

2 Απριλίου 2024

ΑμεΑ Πρωτοπόροι στην Τεχνητή Νοημοσύνη

29 Δεκεμβρίου 2023

Η SciFY συμμετέχει σε ένα έργο που χτίζει το «Φάρο Τεχνητής Νοημοσύνης» της Ευρώπης!

Δες όλα τα νέα