PServer

PServer

 

PServer

Κάνουμε τον υπολογιστή να εξυπηρετεί καλύτερα τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά

 

Ο PServer είναι ήδη έτοιμος και διαθέσιμος για τον κατεβάσετε και να τον χρησιμοποιήσετε, δωρεάν!

 

Ο PServer, η εφαρμογή ανοιχτού κώδικα (Apache License 2.0) που αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος", δίνει τη δυνατότητα εξατομίκευσης άλλων εφαρμογών και προσφέρεται τώρα σε όλους δωρεάν, μέσω της SciFY!

 

 

IIT logo NCSR Demokritos logo

 

Τι σημαίνει αυτό για σας;
Με δυο λόγια, σημαίνει ότι:

α) Αν είστε προγραμματιστής, μπορείτε τώρα να ενσωματώσετε προσωποποιημένες υπηρεσίες στους ιστοχώρους / προγράμματα που αναπτύσσετε για τους πελάτες σας, χωρίς κόστος για το λογισμικό, αφού σας προσφέρεται δωρεάν!
Μπορείτε λοιπόν να δώσετε μια γερή ώθηση στις δουλειές σας.


β) Αν έχετε, ας υποθέσουμε, έναν ιστοχώρο, μια εφαρμογή για smartphones ή ένα intranet, μπορείτε τώρα να προσφέρετε στους χρήστες σας εξατομικευμένες υπηρεσίες και περιεχόμενο (ειδήσεις, προτάσεις, εικόνες ...). Ό,τι πραγματικά αναζητούν και με ένα μικρό μέρος του κόστους που θα πληρώνατε μέχρι σήμερα, αφού το λογισμικό μας σας προσφέρεται δωρεάν!
Ετσι, γίνεσθε πιο ανταγωνιστικοί, πιο ευέλικτοι και οικονομικά αποδοτικοί.

 
Ρίξτε μια ματιά εδώ στο video παρουσίασης του demo site, πλοηγηθείτε και μάθετε περισσότερα.
 

download icon

ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ

 

contribute icon

ΣΥΜΒΑΛΛΕΤΕ ΣΤΟ ΕΡΓΟ

 

 • Θέλετε να μάθετε περισσότερα;  Μάθετε για τον PServer και επισκεφθείτε τις Συχνές Ερωτήσεις.
 • Ξέρετε γιατί ο PServer βοηθά την επιχειρηματικότητα; Κοιτάξτε εδώ.
 • Συνεργαστείτε μαζί μας / Μοιραστείτε τα νέα
 • Κάντε μια δωρεά: Βοηθήστε τον PServer να εξελιχθεί και να μεγαλώσει.

Η προσφορά σας είναι ζωτικής σημασίας για την εξέλιξη του έργου. Ακόμα και ένα μικρό ποσό αποτελεί σημαντική βοήθεια για μας.

Γενικά

Τι είναι ο PServer; Τι κάνει;


Ο PServer είναι μια εφαρμογή ανοιχτού κώδικα (Apache License 2.0) που αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος" και δίνει τη δυνατότητα προσωποποίησης σε άλλες εφαρμογές. Προσφέρεται τώρα σε όλους δωρεάν, μέσω της SciFY!

 

NCSR Demokritos logo IIT logo SciFY logo


Προσωποποίηση; Γιατί θα πρέπει να με ενδιαφέρει;


Έχετε επισκεφθεί το Amazon ή το eBay κοιτώντας ένα βιβλίο που σας ενδιαφέρει. Αυτόματα, θα σας προταθούν παρόμοια βιβλία ή βιβλία του ίδιου συγγραφέα. Διαβάζετε ειδήσεις ή αναζητάτε έναν εξωτικό τουριστικό προορισμό και αμέσως δέχεστε προτάσεις για σχετικές ειδήσεις ή συναφείς προορισμούς. Δημιουργείτε ένα προφίλ σε ένα κοινωνικό δίκτυο και εμφανίζονται σχετικά ενδιαφέροντα θέματα ή διαφημίσεις. Διαμορφώνετε το προφίλ σας σε μια εφαρμογή στο κινητό σας τηλέφωνο και παίρνετε τις πληροφορίες που χρειάζεστε πραγματικά.


Έχουμε μπει στην εποχή της εξατομίκευσης. Ιστοχώροι του διαδικτύου και εφαρμογές κινητών τηλεφώνων θα πρέπει πια να προσφέρουν προσωποποιημένη εμπειρία. Έτσι:

 • Οι προγραμματιστές που μπορούν να προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες με μειωμένο κόστος, αποκτούν ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και ενισχύουν τις δουλειές τους.
 • Ιστοχώροι και Εφαρμογές που διαθέτουν εξατομικευμένες υπηρεσίες
 1. προσφέρουν σχετικό περιεχόμενο και αναβαθμισμένη εμπειρία στον τελικό χρήστη.
 2. ενθαρρύνουν τη συμμετοχή του.
 3. διαθέτουν δεδομένα συμπεριφορών για ανάλυση και αξιοποίηση.

 

Επισκεφθείτε το demo site και δείτε πώς ο PServer προτείνει πράγματα προσωπικά για εσάς:

PServer demosite

Πώς ο PServer μπορεί να ξέρει τι σας ενδιαφέρει;


Χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για να μάθει τα ενδιαφέροντά σας. Για να το πετύχει, συγκεντρώνει και επεξεργάζεται πληροφορίες όπως:

 • Πώς πλοηγείσθε σε ένα ιστοχώρο ή πώς χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή (προσωπικές προτάσεις)
 • Πώς αλληλεπιδράτε με άλλους χρήστες που έχουν κοινά ενδιαφέροντα με εσάς (κοινωνικές προτάσεις)
 • Τα ανώνυμα προσωπικά στοιχεία που έχετε καταχωρίσει κατά την εγγραφή σας (προτάσεις βασισμένες στο δημογραφικό προφίλ)

Επομένως, αν είστε χρήστης, παίρνετε αυτό που χρειάζεστε. Αν είστε πάροχος, προσφέρετε ό,τι χρειάζεται.

 • Είστε προγραμματιστής; Κατεβάστε τον PServer
 • Έχετε ιστοχώρο, εταιρικό δίκτυο, εφαρμογή κινητού τηλεφώνου; Κοινοποιήστε το στον προγραμματιστή σας ή επικοινωνήστε μαζί μας.


Δείτε το video και πάρτε μια ιδέα πώς δουλεύει.

Το Όραμα

SciFY logo       Demokritos logo

 Η κοινή μας προπάθεια με το ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος" διαπνέεται από ένα όραμα:

Να βοηθήσουμε όλους τους οργανισμούς, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους και τις οικονομικές τους δυνατότητες, να κατανοήσουν καλύτερα τις ανάγκες των ανθρώπων. Να αναπτύξουν εύκολα υπηρεσίες που θα καλύψουν αυτές τις ανάγκες και να τις βελτιώνουν συνεχώς, ενισχύοντας την οικονομία και την απασχόληση και εξυπηρετώντας καλύτερα τους πελάτες τους και τους πολίτες.

Το πρόβλημα που λύνουμε: Γιατί ο PServer γκρεμίζει τους φραγμούς εισόδου στην αγορά.

Εντάξει, η δυνατότητα προσωποποιημένων υπηρεσιών είναι κάτι που θα έπρεπε ή θα ήθελαν να διαθέτουν οι περισσότεροι ιστοχώροι, Intranets ή εφαρμογές για smartphones.

Αλλά τι συμβαίνει στην περίπτωση που θέλουμε να προσφέρουμε στους επισκέπτες του ιστοχώρου μας ή στους χρήστες της εφαρμογής μας για κινητά μια τέτοια εξατομικευμένη εμπειρία; Θα πρέπει τότε να δαπανήσουμε πολλά χρήματα σε εταιρείες που προσφέρουν το σχετικό λογισμικό. Το ερώτημα είναι: Πώς μπορεί μια μικρή νέα εταιρεία να ανταγωνιστεί γίγαντες του χώρου χωρίς να προσφέρει τις λεγόμενες προσωποποιημένες υπηρεσίες; Πώς μπορεί ένας μη κυβερνητικός οργανισμός να χρηματοδοτήσει κάτι τέτοιο; Με ποιους τρόπους μια δημόσια υπηρεσία θα είναι σε θέση να προσφέρει αυτή την υπηρεσία στους πολίτες, δεδομένων των περιορισμένων οικονομικών πόρων;

Ο Pserver προσφέρεται σε όλους δωρεάν και τα αλλάζει όλα αυτά.

 

Για ποιον είναι;

 

Ο PServer μπορεί στην ουσία να χρησιμοποιηθεί για να βελτιστοποιήσει τη λειτουργία οποιουδήποτε λογισμικού που θα πλεονεκτούσε αν προσέφερε προσωποποιημένες υπηρεσίες.

Ως προς τους δικτυακούς τόπους, μερικές από τις δυνατότητες είναι οι ακόλουθες:

 • Ειδησεογραφικές ιστοσελίδες / portals (δείτε το demo site)
 • Ταξιδιωτικές / Τουριστικές σελίδες
 • Εμπορικές ιστοσελίδες
 • Σελίδες κοινωνικής δικτύωσης
 • Τηλεοπτικοί / Ραδιοφωνικοί σταθμοί
 • Ιστοσελίδες διασκέδασης
 • Δικτυακοί τόποι με αγγελίες
 • Κυβερνητικές υπηρεσίες
 • Μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί

Κάθε οργανισμός μπορεί πλέον να παρέχει σχετικό περιεχόμενα, βελτιώνοντας την εμπειρία του επισκέπτη του και μειώνοντας το λειτουργικό κόστος.
 

Imac icon for web developers Προγραμματιστής / πάροχος υποδομής CMS;

Θα δώσει ώθηση στην επιχείρησή σας:
 • Μπορείτε να προσφέρετε στους πελάτες σας ένα ισχυρό εργαλείο προσωποποίησης, χωρίς να χρειάζεται να το πληρώσετε. Με τον τρόπο αυτό οι υπηρεσίες σας γίνονται δραματικά πιο ανταγωνιστικές.
 • Θα πληρωθείτε για την παροχή της εξειδικευμένης υποστήριξης, που θα χρειαστούν οι πελάτες σας.
 • Σκοπεύουμε να δημοσιοποιήσουμε μία λίστα με τους προγραμματιστές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον PServer, ώστε να αποκτήσουν νέες επαγγελματικές επαφές. (Οπότε, αν χρησιμοποιήσετε το εργαλείο, ενημερώστε μας!)

 

Είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήστε:
 • Είναι εντελώς δωρεάν κι έτσι θα παραμείνει.
 • Έχετε καλύτερα αποτελέσματα, διότι αξιοποιεί κορυφαία τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης, που αναπτύχθηκε από κουρυφαίους επιστήμονες του ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος".
 • Είναι λογισμικό ανοικτού κώδικα και μπορείτε να το εξελίξετε ή να το προσαρμόσετε στις ιδιαίτερες ανάγκες σας.
 • Θα έχετε υποστήριξη από την κοινότητα.

 

Επειδή μπορείτε να προσφέρετε στους πελάτες σας εργαλεία και υπηρεσίες υψηλής αξίας, με κόστος υποπολλαπλάσιο από εκείνο που θα έπρεπε να πληρώσουν διαφορετικά.
 • Ο δικτυακός τόπος που κατασκευάζετε θα γίνει ένα χρήσιμο εργαλείο εξόρυξης δεδομένων, ακόμα κι αν ο χρήστης δεν καταχωρήσει πληροφορίες. Η περιήγησή του στην ιστοσελίδα επαρκεί για τη συλλογή πληροφοριών.
 • Λαμβάνετε νέες προσωποποιημένες πληροφορίες (περιεχόμενο, συνδέσμους, νέα...), τα οποία στη συνέχεια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στη σελίδα σας.
 • Αποκτάτε νέα εργαλεία διαχείρισης.
 • Επιτυγχάνετε μείωση του κόστους και προσφέρετε παράλληλα καλύτερες υπηρεσίες.
 • Παρέχετε με τη σειρά σας τη δυνατότητα να μειώσει ο πελάτης σας το κόστος και να παρέχει ο ίδιος καλύτερες υπηρεσίες.

 


Επομένως, αν σας αρέσει:
 1. Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το πρόγραμμα και να αποκτήσετε πρόσβαση στην κοινότητα υποστήριξης.
 2. Ενημερώστε μας αν έχετε χρησιμοποιήσει τον PServer. Μοιραστείτε μαζί μας το αποτέλεσμα της δουλειάς σας!

iPod icon for mobile developers Έχω μία ιστοσελίδα /εφαρμογή κινητού τηλεφώνου.;

Επειδή θα αυξήσει την συμμετοχή του επισκέπτη/χρήστη
 • Θα παρέχετε στους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας ή τους πελάτες σας εμπειρία προσωποποιημένης χρήσης: Οι επισκέπτες θα λαμβάνουν περιεχόμενο που είναι σχετικό με τα ενδιαφέροντά τους, κάτι το οποίο θέλουν και θα τους κάνει να επιστρέψουν σύντομα στην υπηρεσία σας.
 • Θα βελτιώστε την εμπειρία περιήγησης στην ιστοσελίδα σας.
 • Ο χρήστης απολαμβάνει την αναβαθμισμένη υπηρεσία και το βελτιστοποιημένο περιεχόμενο, χωρίς επιπλέον κόπο: Ο PServer μαθαίνει τι επιθυμεί ο χρήστης και του το προσφέρει.

 

Επειδή αποκτάτε πληθώρα δυνατοτήτων να γνωρίσετε τη συμπεριφορά των πελατών σας. Επιπλέον μπορείτε να αξιοποιήσετε αυτή τη γνώση, ανάλογα με τις ανάγκες σας και το χρόνο που θα διαθέσετε.
 • Μπορείτε να συλλέξετε πληροφορίες σχετικά με ιδιαίτερες τάσεις συμπεριφοράς, σχετικά με τις συνήθειες ομάδων ατόμων με κοινά ενδιαφέροντα ή δημογραφικό προφίλ... Μπορείτε να αξιοποιήσετε τα δεδομένα όσο θελήσετε.
 • Μπορείτε να κατηγοριοποιήσετε την αγορά σας εύκολα, να παρέχετε νέες και στοχευμένες προσφορές, να εμπλουτίσετε το περιεχόμενό σας, σύμφωνα με τις ανάγκες και το χρόνο σας. Απλώς συνεργαστείτε με τον προγραμματιστή σας και πολλές δυνατότητες ανοίγονται για την ώθησή της επιχείρισής σας.
 • Ο PServer αναπτύχθηκε από κορυφαίους επιστήμονες τεχνητής νοημοσύνης από το ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος". Αξιοποιεί τεχνολογία αιχμής, ώστε να εμφανίζει καλύτερα αποτελέσματα.

 

Επειδή παρέχετε καλύτερες, προσωποιημένες υπηρεσίες και γίνεστε πιο αποδοτικοί.
 • Αποκτάτε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, αν είστε κερδοσκοπικός οργανισμός.
 • Γίνεστε πιο αποδοτικοί αν είστε κρατική ή μη κερδοσκοπική οργάνωση.

 

Επειδή μπορείτε να το κάνετε με υποπολλαπλάσιο κόστος, σε σχέση με εκείνο που θα έπρεπε να πληρώστε μέχρι σήμερα.
 • Ο PServer προσφέρεται δωρεάν και θα παραμείνει έτσι. Επομένως δεν χρειάζεται να πληρώστε για τη χρήση του λογισμικού. Θα χρειαστεί μόνο να πληρώσετε τον προγραμματιστή σας, ως συνήθως.
 • Μπορείτε να προσφέρετε προσωποποιημένες υπηρεσίες χωρίς να χρειαστεί να αφιερώσετε χρόνο γι' αυτό.

 

Επομένως, αν σας αρέσει:

 • Πείτε το στον προγραμματιστή/διαχειριστή σας, δείχνοντάς του αυτή τη σελίδα.
 • Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε σχετικά με τον PServer.
 • Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το πρόγραμμα και να αποκτήσετε πρόσβαση στην κοινότητα υποστήριξης.
 • Ενημερώστε μας αν έχετε χρησιμοποιήσει τον PServer. Μοιραστείτε μαζί μας το αποτέλεσμα της δουλειάς σας!

 

 

Κατέβασμα & Υποστήριξη

 

download icon

Κατεβάστε τον PServer

Κατεβάστε το εκτελέσιμο αρχείο από εδώ

Κατεβάστε τον κώδικα από το github

 

Ενημερώστε μας για την επιτυχή εγκατάσταση και χρήση του PServer και διαφημίστε τη δουλειά σας

Μοιραστείτε μαζί μας το αποτέλεσμα της δουλειάς σας! Σκοπεύουμε να προωθήσουμε όσους χρησιμοποιήσουν τον PServer.

Συνεργασία

Τομείς συνεργασίας

 

Αναφορά Bugs
Ενημερώστε μας καταγράφοντας οποιοδήποτε ζήτημα σας προβληματίσει στον κώδικα που θα βρείτε github.

Μετάφραση
Χρειάζεται μετάφραση το εγχειρίδιο εγκατάστασης του PServer. Ενημερώστε μας αν μπορείτε να βοηθήσετε.

Δημιουργήστε πληροφοριακό υλικό (video, κλπ)
Μοιραστείτε το με την κοινότητα στο αντίστοιχο forum.

Κώδικας
Η ανάπτυξη του έργου έγινε κατά κύριο λόγο σε JAVA. Επίσης χρησιμοποιούμε git versioning για τον έλεγχο των εκδόσεων.
Αν είστε εξοικειωμένοι με αυτές τις τεχνολογίες, μη διστάσετε να ρίξετε μία ματιά στον κώδικα.

Αν πιστεύετε ότι μπορείτε να βελτιώσετε το έργο ή να γράψετε προσθήκες, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Κοινοποιήστε την ύπαρξη του PServer - Βοηθήστε να έρθει η αλλαγή!
Εσείς:
 1. Μοιραστείτε το με εκείνους που θα επωφεληθούν περισσότερο: Προγραμματιστές και διαχειριστές/κατόχους δικτυακών τόπων.
 2. Γράψτε ένα άρθρο σχετικά με αυτό και ενημερώστε μας.
 3. Μοιραστείτε το με τους φίλους σας στα κοινωνικά δίκτυα.
 4. Πείτε μας πώς μπορείτε να προωθήσετε τον PServer.
 5. Ενημερώστε bloggers και δημοσιογράφους που γνωρίζετε.


Δημοσιογράφοι:
Γράψτε ένα άρθρο σχετικά με το πώς η SciFY και ο PServer:

 • ταράζουν τα νερά με την είσοδό τους στην αγορά
 • προσφέρουν σε όλους δωρεάν τεχνολογία αιχμής
 • δημιουργούν ευκαιρίες σε νέες επιχειρήσεις.
 • Μιλήστε μας για τις σκέψεις σας.


Οικονομική συνδρομή
Κάντε μια δωρεά.

Συχνές ερωτήσεις

Τι είναι ο PServer; Τι ακριβώς κάνει;

Ο PServer είναι ένα πρόγραμμα ανοικτού κώδικα που αναπτύχθηκε από το ερευνητικό ίδρυμα ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος", το οποίο προσφέρει σε άλλες εφαρμογές ή ιστοχώρους τη δυνατότητα προσωποποίησης.

Τι σημαίνει αυτό για σας; Αν έχετε έναν ιστοχώρο (site), ένα ενδοδίκτυο (intranet) ή έχετε φτιάξει μια εφαρμογή, θα έχετε τώρα τη δυνατότητα να προσφέρετε στους χρήστες σας προσωποποιημένo περιεχόμενο και υπηρεσίες.

 

Τι είναι η προσωποποίηση; Γιατί θα πρέπει να με ενδιαφέρει;

Η τεχνολογία προσωποποίησης επιτρέπει τη δυναμική προσθήκη, διαμόρφωση ή υπόδειξη περιεχομένου οποιαδήποτε μορφής, ανταποκρινόμενη σε κάθε ξεχωριστό χρήστη, με βάση τη συμπεριφορά, τις επιλογές του και σχετικές πληροφορίες που πιθανόν καταχωρεί.

Πρόκειται λοιπόν για μια τεχνολογία που βοηθά:

 • Τους παρόχους (πχ. ιδιοκτήτες ιστοχώρων) να αντιμετωπίζουν κάθε πελάτη τους σαν μοναδική προσωπικότητα και να του προσφέρουν περιεχόμενο και υπηρεσίες απόλυτα σχετικές με τα ενδιαφέροντά του (και να αποκτήσουν έτσι ανταγωνιστικό πλεονέκτημα !).
 • Κάθε χρήστη να δέχεται περιεχόμενο (νέα, προτάσεις, εικόνες, κλπ) ή να κινείται σε περιβάλλον που είναι ταιριαστό με τις προτιμήσεις και τις αναζητήσεις του.

Μπορείτε έτσι να προσφέρετε ουσιαστικά βελτιωμένη εξυπηρέτηση στους πελάτες σας . Αν δεν ενδιαφέρεσθε, να είστε βέβαιοι ότι θα ενδιαφερθεί ο ανταγωνισμός σας.


Ποιον αφορά; Το χρήστη ή τον πάροχο μίας υπηρεσίας;

Είναι ένα εργαλείο για:

 1. τους παρόχους υπηρεσιών (δικτυακών τόπων ή εφαρμογών) και
 2. τον προγραμματιστή/διαχειριστή που παρέχει την υποδομή διαχείρισης περιεχομένου.

Με λίγα λόγια, παρέχετε στους πελάτες ό,τι χρειάζονται και ταυτόχρονα συλλέγετε πληροφορίες που σας βοηθούν να πάρετε καλύτερες αποφάσεις. Δωρεάν!

Ο χρήστης απολαμβάνει καλύτερες υπηρεσίες και εξατομικευμένο περιεχόμενο, χωρίς επιπλέον προσπάθεια. Ο PServer μαθαίνει μόνος του τι προτιμά ο χρήστης και του το προσφέρει.


Γιατί να χρησιμοποιήσω τον PServer για τον ιστοχώρο μου ή την εφαρμογή μου;

Για τρεις βασικούς λόγους:

1. Γιατί είναι καλύτερος:

 1. Μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε τελείως δωρεάν και αυτό θα ισχύει και στο μέλλον.
 2. Θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα, γιατί βασίζεται σε τεχνολογία αιχμής της Τεχνητής Νοημοσύνης που αναπτύχθηκε από κορυφαίους ερευνητές του ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος".
 3. Είναι ανοιχτού κώδικα και μπορείτε να τον εξελίξετε ή να τον προσαρμόσετε ώστε να ανταποκρίνεται ακόμα καλύτερα στις ανάγκες σας.
 4. Θα έχετε υποστήριξη από τη σχετική κοινότητα που δημιουργείται.


2. Γιατί μπορείτε να καταλάβετε τους χρήστες/πελάτες σας και να προσφέρετε καλύτερες υπηρεσίες: Μπορείτε να εντοπίσετε τις ανάγκες, τις προτιμήσεις, τα ενδιαφέροντά τους...Αυτό δημιουργεί απεριόριστες δυνατότητες για πελατοκεντρικές δράσεις. Απλώς να αναφέρουμε μερικές:

 1. Αποτελεσματική τμηματοποίηση της πελατειακής σας βάσης.
 2. Ανάπτυξη νέων υπηρεσιών σύμφωνα με τις ανάγκες.
 3. Στοχευμένη διαφήμιση.
 4. Σωστά προσαρμοσμένη στρατηγική τιμολόγησης.
 5. Βελτίωση της δομής και της διαχείρισης περιεχομένου του ιστοχώρου σας.
 6. Καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών.


3. Επειδή μπορείτε να έχετε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα (αν είστε εταιρεία) ή να επιτύχετε μείωση του κόστους με ταυτόχρονη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών (αν είστε δημόσιος φορέας ή μη κυβερνητικός οργανισμός).

 

Είμαι προγραμματιστής/διαχειριστής που παρέχει την υποδομή του CMS. Γιατί να χρησιμοποιήσω τον PServer;

Για δυο βασικούς λόγους:

1. Γιατί είναι καλύτερος:

 1. Είναι τελείως δωρεάν και έτσι θα είναι για πάντα.
 2. Θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα, γιατί χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης που αναπτύχθηκε από κορυφαίους επιστήμονες του ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος".
 3. Είναι ανοιχτού κώδικα και μπορείτε να συνεχίσετε την ανάπτυξη και να τον προσαρμόσετε ακόμα καλύτερα στις ανάγκες σας.
 4. Θα έχετε υποστήριξη από την κοινότητα.


2. Γιατί μπορείτε να προσφέρετε στους πελάτες σας χρήσιμα εργαλεία και πολύτιμες υπηρεσίες δωρεάν:

 1. Ο ιστοχώρος που δημιουργείτε γίνεται ένα εργαλείο ανάδρασης, ακόμα και αν ο επισκέπτης δεν δίνει πληροφορία. Η συμπεριφορά του κατά την πλοήγηση είναι αρκετή.
 2. Μπορείτε να αποκτήσετε νέες εξατομικευμένες πληροφορίες (περιεχόμενο, δεσμούς, νέα...) για να τις χρησιμοποιήσετε στον ιστοχώρο.
 3. Έχετε νέα εργαλεία διαχείρισης.
 4. Μειώνετε το κόστος σας και εξυπηρετείτε καλύτερα τους πελάτες σας.
 5. Και αυτοί με τη σειρά τους προσφέρουν βελτιωμένες υπηρεσίες σε χαμηλότερο κόστος επίσης.

 

Πόσο θα μου κοστίσει ο PServer;

Θα σας κοστίσει ένα χαμόγελο! Smile

Ο PServer προσφέρεται δωρεάν σε όλους.

Επιπλέον, είναι ανοικτού κώδικα, ώστε να μπορείτε να τον αναπτύξετε περισσότερο ανάλογα με τις απαιτήσεις σας.

Και μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να απευθυνθείτε στην κοινότητα της εφαρμογής για δωρεάν υποστήριξη.


Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εφαρμογές κινητών τηλεφώνων; Για ιστοσελίδες; Για intranet;

Και βέβαια! Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε πληροφοριακό σύστημα.

Εφαρμογές smartphone, ιστοχώρους, εταιρικά δίκτυα και οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

 

Τι πρέπει να κάνω για να χρησιμοποιήσω τον PServer;

Αν είστε χρήστης (επισκέπτης ιστοχώρου, χρήστης εφαρμογής), δε χρειάζεται να κάνετε απολύτως τίποτα. Απλώς κάντε τη δουλειά σας (περιηγηθείτε σε ιστοσελίδες, χρησιμοποιήστε την εφαρμογή), και χωρίς να το καταλαβαίνετε εκπαιδεύετε έτσι τον PServer στα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις σας.

Πολύ σύντομα θα έχετε προσωποποιημένη ανταπόκριση, με υπηρεσίες και περιεχόμενο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας.Αν είστε πάροχος μιας υπηρεσίας (κάτοχος ή διαχειριστής ιστοχώρου, δημιουργός εφαρμογής...), απλώς πρέπει να εγκαταστήσετε τον PServer στον διακομιστή σας (server) και να φροντίσετε τις ρυθμίσεις και την επικοινωνία του. Θα σας βοηθήσουμε βήμα προς βήμα στη διαδικασία.

 

Πώς διασφαλίζομαι εγώ που προσφέρω υπηρεσίες χρησιμοποιώντας τον PServer απέναντι στη νομοθεσία σχετικά με την προστασία προσωπικών δεδομένων και την επεξεργασία τους;

Θα πρέπει να διαμορφώσετε μία ξεκάθαρη πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων, να την κοινοποιήσετε στους χρήστες και να πάρετε τη συγκατάθεσή τους.

Βεβαιωθείτε ότι παίρνετε υπόψη τη σχετική εθνική ή και τη διεθνή νομοθεσία.

 

Τι πρέπει να κάνω για να εγκαταστήσω και να χρησιμοποιήσω τον PServer;

Ευκολάκι! Για την εγκατάστασή του στον διακομιστή σας (server) απλώς ακολουθήστε τις οδηγίες βήμα προς βήμα.

Μετά πρέπει να ρυθμίσετε την επικοινωνία του ιστοχώρου ή της εφαρμογής με τον server. Λοιπόν, για να είμαστε ειλικρινείς, αυτό μπορεί να είναι λίγο περίπλοκο και θα πρέπει να ζητήσετε από τον διαχειριστή να το υλοποιήσει. Χρειάζονται κάποιες γνώσεις προγραμματισμού.

 

Μήπως ο PServer θα επιβραδύνει τη λειτουργία του site ή της εφαρμογής μου; Θα αυξηθεί ο διακινούμενος όγκος πληροφοριών σημαντικά;

Όχι, δε θα επηρεαστεί η ταχύτητα του ιστοχώρου.

Ούτε η μετάδοση δεδομένων θα αυξηθεί.

 

Πώς δουλεύει ο PServer;

Χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, ώστε να μαθαίνει σταδιακά τις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντα του χρήστη. Το πετυχαίνει με τη συλλογή και επεξεργασία πληροφοριών όπως:

 • Πώς κινείστε μέσα σε κάποιο δικτυακό τόπο ή πώς χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή
 • Πώς αλληλεπιδράτε με άλλους που έχουν κοινά με εσάς ενδιαφέροντα
 • Το δημογραφικό προφίλ σας

Έτσι, αν είστε χρήστης, παίρνετε αυτό ακριβώς που χρειάζεστε.

Αν είστε πάροχος, δίνετε αυτό ακριβώς που χρειάζεται.

Η έκδοση που διατίθεται στο κοινό είναι πλήρης ή με περιορισμένες δυνατότητες; Θα είναι δωρεάν για πάντα ή για κάποια δοκιμαστική περίοδο;

Ο PServer διατίθεται με πλήρη λειτουργικότητα, δωρεάν, για πάντα.

Επιπλέον, τον υποστηρίζουμε δημιουργώντας κοινότητα που θα κατασκευάσει πρόσθετα (add-ons) και θα τον εξελίξει ακόμα περισσότερο.

 

Με ενδιαφέρει αυτό το συγκεκριμένο έργο. Πώς μπορώ να συμμετέχω και εγώ κάπως στην ανάπτυξή του;

Μπορείτε να βοηθήσετε στην ανάλυση προδιαγραφών, στην υλοποίηση και σε χίλια δυο άλλα πράγματα. Δείτε εδώ τις επιλογές που έχετε για τη συμμετοχή σας και τη δυνατότητα να εργαστείτε πάνω σε ένα πραγματικά ενδιαφέρον αντικείμενο.

Terminating header (not showing in the article)

 

Αποτελέσματα

Έχοντας σύμμαχο την γνώση και την εμπειρία του  Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος" προσφέρουμε σε κάθε κάτοχο ή χρήστη δικτυακού τόπου προσωποποιημένες υπηρεσίες και περιεχόμενο.

Έχουμε ήδη φροντίσει να συνδέσουμε τον  PServer με το site του Newsum ώστε χρησιμοποιώντας προηγμένη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης να σας  παρέχουμε τη δυνατότητα  εξατομικευμένης ενημέρωσης  και φυσικά διαθέτουμε τον κώδικα δωρεάν στο github.

Θέλω να στηρίξω αυτό το έργο.

Τελευταία νέα

Πρωτοβουλίες Πρωτοπόρων για την ΤΝ: Αλλάζοντας το αύριο, σήμερα

Πρωτοβουλίες Πρωτοπόρων για την ΤΝ: Αλλάζοντας το αύριο, σήμερα

Πρωτοβουλίες Πρωτοπόρων για την Τεχνητή Νοημοσύνη  Αλλάζοντας το αύριο, σήμερα Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023 στις 19:00-21:30, ΔιαδικτυακάΕλεύθερη Συμμετοχή - Απαραίτητη η εγγραφή Στο...

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαίδευση Ενηλίκων: Από την Εκπαίδευση στην Αγορά Εργασίας

Εκπαίδευση Ενηλίκων: Από την Εκπαίδευση στην Αγορά Εργασίας

Εκπαίδευση Ενηλίκων: Από την Εκπαίδευση στην Αγορά Εργασίας Ελληνική & Ευρωπαϊκή εμπειρία: Δωρεάν Υποστηρικτικά Εργαλεία Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023 στις 18:00-20:30, ΔιαδικτυακάΕλεύθερη...

Διαβάστε περισσότερα

Περιβάλλον & Υγεία: Συμμετοχικές Λύσεις Πολιτών

Περιβάλλον & Υγεία: Συμμετοχικές Λύσεις Πολιτών

Τι μπορούν να κάνουν οι πολίτες για τη βελτίωση του περιβάλλοντος & την προστασία της υγεία τους; Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022...

Διαβάστε περισσότερα

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ ενώνει τις δυνάμεις του με τη SciFY

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ ενώνει τις δυνάμεις του με τη SciFY

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ ενώνει τις δυνάμεις του με τη Science For You για την ανάπτυξη ηλεκτρονικής εφαρμογής για παιδιά με...

Διαβάστε περισσότερα

AIIS: Τα πρώτα μας αποτελέσματα

AIIS: Τα πρώτα μας αποτελέσματα

Η ανάγκη για το έργο AIIS είναι φανερή! 1α Αποτελέσματα Τα αποτελέσματα του πρώτου Work Package είναι ήδη ολοκληρωμένα και έτοιμα προς...

Διαβάστε περισσότερα

AIIS: Ένα έργο για το Μέλλον της Ιατρικής

AIIS: Ένα έργο για το Μέλλον της Ιατρικής

Έργο AIIS: Εκπαίδευση Φοιτητών Ιατρικής σε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης & Κοινωνικών Δεξιοτήτων O βραβευμένος Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Science For You - SciFY...

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνητή Νοημοσύνη & Εκπαιδευτικοί

Τεχνητή Νοημοσύνη & Εκπαιδευτικοί

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022, 18:00-20:00 | ΔιαδικτυακάΑπαιτείται Δωρεάν Δήλωση Συμμετοχής | Ηλεκτρονική Βεβαίωση Παρακολούθησης Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας SciFY Academy, η...

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνητή Νοημοσύνη & το Μέλλον της Επιστήμης

Τεχνητή Νοημοσύνη & το Μέλλον της Επιστήμης

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022, 18:00-20:00 | ΔιαδικτυακάΑπαιτείται Δωρεάν Δήλωση Συμμετοχής | Ηλεκτρονική Βεβαίωση Παρακολούθησης Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας SciFY Academy, η...

Διαβάστε περισσότερα

Υποστήριξη “1000 Πρωτοπόροι TN” από Latsis Foundation

Υποστήριξη “1000 Πρωτοπόροι TN” από Latsis Foundation

To Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση υποστηρίζει την ανάπτυξη της πρωτοβουλίας “1000 Πρωτοπόροι για την Τεχνητή Νοημοσύνη” - Ευκαιρίες εκπαίδευσης για...

Διαβάστε περισσότερα

Newsletter

Αν θέλετε να ενημερώνεστε σχετικά με τη SciFY, εγγραφείτε στο newsletter μας! 

Twitter

Facebook

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue without changing your settings, we'll assume that you are happy to receive all cookies from this website.