Εκπαιδευτικές Δράσεις

Δευτέρα, 08 Ιανουαρίου 2018 Κατηγορία SciFY Academy
Εκπαιδευτικές Δράσεις

Συμμετοχή στο Πρόγραμμα της ActionAid: ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ

Στηρίζουμε την ActionAid και το πρόγραμμα ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ στην προσπάθειά τους για την ενίσχυση ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων και συμπολιτών μας που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.

Η δική μας συνεισφορά είναι η εκπαίδευση μαθητών δημοτικού και γυμνασίου για θέματα πληροφορικής και διαδικτύου.
Αναλυτικότερα τα παιδιά του δημοτικού παρακολουθούν το μάθημα: "Διαδίκτυο: ένας λαβύρινθος για ανακάλυψη!" όπου εξοικειώνονται με το Διαδίκτυο και μαθαίνουν περισσότερα για την ασφαλή του χρήση.

Ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά, τάξεων γυμνασίου παρακολουθούν το εισαγωγικό μάθημα στην πληροφορική: "Φτιάξτε το δικό σας παιχνίδι!" όπου οι έφηβοι εξοικειώνονται με τον προγραμματισμό, γνωρίζουν τα εργαλεία επεξεργασίας ήχου και εικόνας και πάνω από όλα σκέφτονται δημιουργικά, σχεδιάζοντας ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι.

Στον πρώτο κύκλο μαθημάτων που μόλις ολοκληρώθηκε εκπαιδεύσαμε 25 παιδιά, σε 25 εκπαιδευτικές ώρες και τα εκπαιδευτικά αποτελέσματα ενθουσίασαν εμάς όπως και τα παιδιά!

Εκπαιδεύσεις στο Μουσείο Ηρακλειδών: Τεχνητή Νοημοσύνη... Για Εφήβους

Ξεκινήσαμε μία ακόμα εκπαιδευτική δράση με το Μουσείο Ηρακλειδών όπου εκπαιδεύουμε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου στην Τεχνητή Νοημοσύνη. Το πρόγραμμα στοχεύει στη διαμόρφωση μίας νέας, πιο ανοικτής, αλλά και συνειδητοποιημένης στάσης απέναντι στην Τεχνητή Νοημοσύνη, μέσα από την απόκτηση νέων γνώσεων και ικανοτήτων.

Newsletter

Αν θέλετε να ενημερώνεστε σχετικά με τη SciFY, εγγραφείτε στο newsletter μας! 

Twitter

Facebook

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue without changing your settings, we'll assume that you are happy to receive all cookies from this website.