SciFY Academy

Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015 Κατηγορία SciFY Academy
SciFY Academy

Άμεσος Αντίκτυπος: 1600+ Άνθρωποι

Τι είναι η SciFY Academy;

Η SciFY Academy είναι μια σειρά από πρωτοβουλίες που αναλάβαμε με ενθουσιασμό για να προωθήσουμε την γνώση και την συνεργασία.
Αυτές οι πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν ομιλίες, συνέδρια, hands-on συνεδρίες, παρουσιάσεις, ό,τι μπορεί να βάλει ο νους σας.

Τι περιλαμβάνει μια εκδήλωση της SciFY;

-Α. Εκδηλώσεις διάδοσης της γνώσης

Οι εκδηλώσεις SciFY Academy περιλαμβάνουν εργαστήρια και παρουσιάσεις σχετικές με Επιχειρηματικότητα, Τεχνολογία, Προγραμματισμό, Καινοτομία και τους 4 τομείς δράσης μας (Υποστηρικτικές τεχνολογίες, ηλεκτρονική δημοκρατία, επιχειρηματική ευφυΐα και υποστήριξη της κοινωνίας των πολιτών) προκειμένου να διαδοθεί η γνώση και να αναπτυχθούν δεξιότητες. Μόνο μέσα στο 2016, πάνω από 900 άτομα συμμετείχαν στις εκδηλώσεις.

-B. Δημιουργία καινοτόμων εκπαιδευτικών εργαλείων χωρίς αποκλεισμούς

Η SciFY έχει αναπτύξει εκπαιδευτικά παιχνίδια για τυφλά παιδιά σε 3 γλώσσες, τα οποία χρησιμοποιούνται σήμερα από σχολεία, ιδρύματα και άτομα σε όλο τον κόσμο. Έχει δημιουργήσει λογισμικό για να επιτρέψει σε άτομα με εγκεφαλική παράλυση ή αφασία να αναπτύξουν διανοητικές ικανότητες. Δημιούργησε μια πλατφόρμα που επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς (συμπεριλαμβανομένων των εκπαιδευτών ειδικής εκπαίδευσης) να δημιουργούν εύκολα εκπαιδευτικά παιχνίδια χωρίς αποκλεισμούς. Η υϊοθέτηση τέτοιων εργαλείων ήταν εξαιρετική (5000+ είναι μόνο οι λήψεις των παιχνιδιών για τυφλούς).

-Γ. Παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού

Η SciFY έχει επίσης δημιουργήσει εκπαιδευτικό υλικό γύρω από τους προαναφερθέντες τομείς, για πολλές ομάδες-στόχους. Το υλικό κυμαίνεται από 'Λευκές Βίβλους' για την ηλεκτρονική δημοκρατία έως τις παρουσιάσεις σχετικά με την εξατομίκευση με οδηγίες για τους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής και τους προγραμματιστές παιχνιδιών για την ανάπτυξη παιχνιδιών για τους τυφλούς.

Τι να περιμένω σε μια εκδήλωση SciFY Academy;

Το επίκεντρο των πρωτοβουλιών είναι συνήθως γύρω από την επιχειρηματικότητα, την τεχνολογία, τον προγραμματισμό, την καινοτομία και τους τέσσερις πυλώνες που μας ενδιαφέρουν (Βοηθητικές Τεχνολογίες, Ηλεκτρονική Δημοκρατία, Επιχειρηματική Ευφυΐα και υποστήριξη της Κοινωνίας των Πολιτών).
Μια εκδήλωση SciFY Academy έχει συνήθως τρία πράγματα που παρουσιάζουν ενδιαφέρον:

Το κύριο γεγονός, όπου το άτομο που έχει τα ηνία της εκδήλωσης (ομιλητής, οδηγός κλπ. με κατάρτιση στο θέμα που θίγεται) συνεργάζεται με τους συμμετέχοντες, και
Το “Έναυσμα”: μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία/παρουσίαση/οργάνωση που με κάποιο τρόπο έχει σχέση με το θέμα της εκδήλωσης, όπου παρουσιάζεται μέσα σε 10-15 λεπτά και δίνει ένα έναυσμα, κάτι που μπορεί να παρακινήσει το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων ακόμα περισσότερο
Την δικτύωση: Οι άνθρωποι έρχονται κοντά, πρόθυμοι να μάθουν κάτι νέο. Αυτό είναι υπέροχο. Γι 'αυτό τους ενθαρρύνουμε να μιλάνε μεταξύ τους και συνήθως συμβαίνουν πολύ ωραία πράγματα!

Γιατί το κάνετε αυτό;
Αρχικά, το ξεκινήσαμε σαν έναν τρόπο να μοιραστούμε ενδιαφέροντα πράγματα που γνωρίζαμε / ανακαλύψαμε στις κοινότητές μας. Το ενδιαφέρον μεγάλωσε με τόσο ταχύ ρυθμό, που μας ζητήθηκε να το μεγαλώσουμε, να συμπεριλάβουμε περισσότερους ανθρώπους. Αυτό είναι τόσο ευθυγραμμισμένο με την δέσμευσή μας για μοίρασμα της γνώσης μέσα από τις κοινότητές μας, που δεν μπορούσαμε να το αρνηθούμε (και ούτε θέλαμε επίσης!)
Έτσι, το 2015, η SciFY Academy ξεπήδησε από τα όρια των γραφείων μας και μεταφέρθηκε στο INNOVATHENS.
Κι έτσι, είμαστε εδώ, να απολαμβάνουμε να μαθαίνουμε νέα πράγματα με τόσους πολλούς υπέροχους ανθρώπους!

Πώς μπορώ να συμμετέχω σε ένα δρώμενο της SciFY;
Ακολουθήστε μας στο Facebook ή εγγραφείτε εδώ για να ενημερώνεστε για επόμενες SciFY Academies ανάλογα με τα ενδιαφέροντα σας και να προτείνετε τα δικά σας θέματα για επόμενες παρουσιάσεις.

 Δείτε όλες τις προηγούμενες SciFY Academies εδώ.

Twitter

Facebook

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue without changing your settings, we'll assume that you are happy to receive all cookies from this website.