Έργο SHAPES

Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019 Γράφτηκε από  Κατηγορία SHAPES
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Έργο SHAPES

Η Πρόκληση


Ενώ ο πληθυσμός της Ευρώπης γερνά, το προσδόκιμο ζωής αυξάνεται. Οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν να παραμείνουν παραγωγικοί και δραστήριοι πέραν της κανονικής ηλικίας συνταξιοδότησης. Η διατήρηση μιας υγιούς ζωής απαιτεί λύσεις που αποτρέπουν ή ελαχιστοποιούν τους κινδύνους τραυματισμού, αδυναμίας και μακροχρόνιων χρόνιων παθήσεων.

Η Λύση


Το έργο SHAPES – Smart and Health Ageing through People Engaging in Supportive Systems είναι μια δράση καινοτομίας που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Horizon 2020» της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη συμμετοχή 14 ευρωπαϊκών χωρών. Στοχεύει στη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης τεχνολογικής πλατφόρμας που θα συγκεντρώνει ένα ευρύ φάσμα ψηφιακών λύσεων, που θα εστιάζονται στη βελτίωση της υγείας, της ευεξίας και της ανεξαρτησίας των ανθρώπων καθώς μεγαλώνουν. Αυτή η διαλειτουργική πλατφόρμα θα προσφέρει ένα δίκτυο μεγάλης κλίμακας διασυνδεδεμένων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών, το οποίο θα ενδυναμώσει τους ηλικιωμένους, τις οικογένειες και τους φροντιστές τους, για την επίλυση πραγματικών και ουσιαστικών προβλημάτων. Αυτές οι λύσεις προορίζονται για ηλικιωμένους ενήλικες που αντιμετωπίζουν προσωρινή ή μόνιμη μείωση της λειτουργικότητας και των δυνατοτήτων, σωματικής ή ψυχολογικής, αλλά και για να βοηθήσουν εκείνους που είναι υγιείς να διατηρήσουν την υγεία και την ευημερία τους για όσο το δυνατόν περισσότερο.

Οι Αξίες μας

  • Κοινότητα: Οι λύσεις μας επικεντρώνονται στη διατήρηση των ανθρώπων τρίτης ηλικίας είτε βρίσκονται σε κοινοτικούς χώρους είτε στα σπίτια τους.
  • Καινοτομία: Οι ερευνητές και οι ειδικοί της ομάδας έργου επικεντρώνονται στην εξερεύνηση μεθόδων και τεχνολογίας αιχμής για την επίτευξη της βασικής μας αποστολής.
  • Συνεργασία: Το SHAPES απαιτεί την συνεργασία πολλών τομέων και ιδρυμάτων. Αποτελούμενο από 36 συνεργάτες σε 14 χώρες, έχουμε διασφαλίσει την ποικιλομορφία της συμμετοχής σε κάθε φάση του έργου.

Συνεργάτες


Η κοινοπραξία συνεργατών μας από διάφορους τομείς εκτείνεται σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο. Δείτε ποιοι συμμετέχουν ανά χώρα και πώς μοιράζονται την τεχνογνωσία και τις λύσεις τους για εξυπνότερη και υγιέστερη γήρανση.

Δείτε αναλυτικά τους συνεργάτες μας εδώ: https://shapes2020.eu/index.php/partners/

Project ID


Διάρκεια: 
Χρηματοδότηση: Αυτό το έργο έλαβε χρηματοδότηση από το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας Horizon 2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης βάσει της συμφωνίας επιχορήγησης αριθ. 857159.

Διαβάστηκε 1842 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020 12:53

Newsletter

Αν θέλετε να ενημερώνεστε σχετικά με τη SciFY, εγγραφείτε στο newsletter μας! 

Twitter

Facebook

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue without changing your settings, we'll assume that you are happy to receive all cookies from this website.