Πώς θα σας φαινόταν αν μπορούσατε να μοιραστείτε με τους συμπολίτες σας την εμπειρία σας από τη ζωή στην πόλη; Να μπορείτε να πείτε για τα όμορφα: Μικρά μυστικά, ωραίες διαδρομές; Αλλά και να αναφέρετε τα στραβά: επικίνδυνους δρόμους, σημεία μη προσβάσιμα από ΑΜΕΑ, χαλασμένα φανάρια ή λακκούβες; Κι ακόμα καλύτερα:
Τι είναι
- Ο Δήμος που αξιοποιεί το City-R-US δημιουργεί “αποστολές”. Οι αποστολές μπορεί να είναι να μοιραστούμε κάτι όμορφο (μικρά μυστικά,ωραίες διαδρομές) ή να αναφέρουμε ένα πρόβλημα (επικίνδυνους δρόμους για ποδήλατο, σημεία μη προσβάσιμα από ΑΜΕΑ, χαλασμένα φανάρια ή λακκούβες)
- Οι πολίτες συμμετέχουν σε όποια αποστολή θέλουν με το smartphones τους: Καταγράφουν τη διαδρομή ή το σημείο και το μοιράζονται επώνυμα ή ανώνυμα.
- Όλα τα στοιχεία που μοιράζονται οι πολίτες εμφανίζονται σε ένα χάρτη, προσβάσιμο από όλους, από τον υπολογιστή ή το κινητό. Με δυνατότητα αναζήτησης για να βρίσκουν όλοι αυτό που τους ενδιαφέρει. Έτσι όλοι ζουν στην πράξη τα οφέλη.
- Ο Δήμος αναλύει αυτά τα δεδομένα για να παρέμβει όπου χρειάζεται, και για να ανασχεδιάσει τις υπηρεσίες του προς τους πολίτες.
Για ποιoν είναι
- Σε Δήμους που θέλουν να γίνουν καλύτεροι, αξιοποιώντας τη συνεισφορά των δημοτών τους
- Σε όλους εμάς που θέλουμε να κάνουμε την πόλη μας καλύτερη
Η Συμμετοχή των πολιτών
Όλοι οι πολίτες μπορούσαν να συνεισφέρουν στις αποστολές, καταγράφοντας με το smartphone κινητό ή το tablet τους:
- Cafe/Bar προσβάσιμα από ΑμεΑ
- Διαδρομές προσβάσιμες από χρήστες αναπηρικού αμαξίδιου
- Όμορφες διαδρομές για περπάτημα
- Όμορφες διαδρομές για τρέξιμο
Χρηματοδότηση


Multimedia
Αποτελέσματα
Δημιουργήσαμε την πιλοτική εφαρμογή City-R-Us.
Έχουμε δημιουργήσει προωθητικό υλικό για το Δήμο της Αθήνας, για να χρησιμοποιηθεί πιλοτικά η εφαρμογή, δίνοντας το παράδειγμα για τους υπόλοιπους δήμους.Στην πιλοτική φάση του έργου ενημερώσαμε παραπάνω από 30 φορείς, οργανισμούς και ομάδες τρεξίματος/περπατήματος για την εφαρμογή και τον τρόπο λειτουργίας της. Ήδη κάναμε τις πρώτες πιλοτικές καταγραφές οι οποίες εμφανίζονται στον δημόσιο χάρτη της εφαρμογής.
Επιπλέον, ήρθαμε σε επικοινωνία με την ομάδα Prosvasis, η οποία υλοποιεί δράσεις χαρτογράφησης και προβολής της προσβασιμότητας με τη βοήθεια της πλατφόρμας Prosvasis.co.
Μπορείτε να δείτε το video του City-R-Us εδώ.