Νέα

News > Τεχνητή Νοημοσύνη & Εκπαιδευτικοί

13 Φεβρουαρίου 2022

Τεχνητή Νοημοσύνη & Εκπαιδευτικοί

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022, 18:00-20:00 | Διαδικτυακά
Απαιτείται Δωρεάν Δήλωση Συμμετοχής | Ηλεκτρονική Βεβαίωση Παρακολούθησης

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας SciFY Academy, η SciFY και το ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”, για το πρώτο μισό του 2022 εστιάζει στην Τεχνητή Νοημοσύνη και τις επιρροές της σε διάφορους τομείς της καθημερινότητάς μας. Τον Φεβρουάριο συνεχίζουμε με τη δεύτερη διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα “Τεχνητή Νοημοσύνη και Εκπαιδευτικοί: Το εκπαιδευτικο εργαλείο του μέλλοντος και οι προκλήσεις του”, την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022, στις 18:00.

Ομιλητές:

  • Δρ Αθανάσιος Δρίγκας, επιστημονικός υπεύθυνος του Net Media Lab Mind – Brain R&D και Αντιπρόεδρος του ΔΠΜΣ Εξειδίκευση στις Τ.Π.Ε. και Ειδική Αγωγή – Ψυχοπαιδαγωγική της Ένταξης του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (Ι.Π.&Τ.), με την πολύτιμη εμπειρία του θα μας καταθέσει τις σκέψεις, ιδέες και δράσεις για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση.
  • Δρ. Δημήτρης Μαστρογιάννης, θα μας κάνει μία σύντομη περιγραφή/ανασκόπηση της επίδρασης που έχει μέχρι τώρα η Τεχνητή Νοημοσύνη στο Ελληνικό Σύστημα Εκπαίδευσης και πως αυτό μπορεί να επεκταθεί στα πλαίσια της Ειδικής Αγωγής. Με ποιον τρόπο μπορεί η Τεχνητή Νοημοσύνη να αρχίσει να μεταμορφώνει το εκπαιδευτικό τοπίο της ειδικής αγωγής και τι προκλήσεις μπορεί αυτό να φέρει για το μέλλον.
  • Παύλος Ίσαρης, Senior Software Engineer & Science Communicator στη SciFY, θα μας εισάγει στην θεματική μιλώντας μας για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις της διδασκαλίας της πληροφορικής και της Τεχνητής Νοημοσύνης σε παιδιά και εφήβους, καθώς και την επιλογή εργαλείων που θα καταστήσουν το μάθημα δημιουργικό.

Που απευθύνεται:

Η εκδήλωση απευθύνεται σε επαγγελματίες της τυπικής και άτυπης εκπαίδευσης, επαγγελματίες της ειδικής αγωγής, τεχνολόγους, ερευνητές τεχνολογίας και εκπαίδευσης, αλλά και φοιτητές εκπαίδευσης και τεχνολογίας. Όπως κάθε φορά η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όσες και όσους ενδιαφέρονται για την τεχνητή νοημοσύνη, τις νέες τεχνολογίες και τις επιδράσεις τους στην εκπαίδευση.

SciFY Academy:

Η SciFY Academy είναι μία ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο σειρά εκπαιδευτικών δράσεων, από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Science For You – SciFY, για την ελεύθερη διάχυση της γνώσης. Ήδη, μέχρι τώρα οι ωφελούμενοι έχουν φτάσει τους 10.000+ και οι δράσεις συνεχίζονται.

Την διοργάνωση της εκδήλωσης έχει αναλάβει η SciFY και η οποία πραγματοποιείται με την τεχνολογική υποστήριξη του ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”.

Δηλώσεις Δωρεάν Συμμετοχής: http://go.scify.gr/sfacIN38Tickets

Facebook Event: http://go.scify.gr/sfacIN38FBEvent

Πρόγραμμα εκδήλωσης: http://go.scify.gr/sfacIN38Progr

Ομιλητές: http://go.scify.gr/sfacIN38Speakers

Δελτίο Τύπου Εκδήλωσης: http://go.scify.gr/sfacIN38PR

Υπεύθυνη Διοργάνωσης

Δέσποινα Χαλβατζή: dchalvatzi [at] scify [dot] org, 211 400 4192

Τελευταία νέα

29 Δεκεμβρίου 2023

Η SciFY συμμετέχει σε ένα έργο που χτίζει το «Φάρο Τεχνητής Νοημοσύνης» της Ευρώπης!

18 Δεκεμβρίου 2023

Η SciFY και πάλι #1 στο Τεχνολογικό Πάρκο του ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”

5 Δεκεμβρίου 2023

Εκτοξεύουμε τις ευκαιρίες καινοτομίας στο ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος” με το AI εργαλείο Innovation Monitor!

Δες όλα τα νέα