Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκδήλωση: Ασφάλεια & Ιδιωτικότητα στο Διαδίκτυο

Τρίτη, 21 Απριλίου 2015 Κατηγορία Event news
Εκδήλωση: Ασφάλεια & Ιδιωτικότητα στο Διαδίκτυο
Τη Δευτέρα 27 Απριλίου και ώρα 18:00-21:00, το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Ασφάλειας Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, σε συνεργασία με την ΕΕΛ/ΛΑΚ, το SecNews, το δημοσιογραφικό δίκτυο Oikomedia και τη SciFY διοργανώνουν εκδήλωση για θέματα ιδιωτικότητας, ασφάλειας προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο και τις λύσεις που προσφέρει το ανοιχτό λογισμικό, στην Αίθουσα Συνεδρίων (Πορτοκαλί Αμφιθέατρο) του Πανεπιστημίου Πειραιώς, (Καραολή & Δημητρίου 80 στον Πειραιά, χάρτης).

Προσκεκλημένος θα είναι ο κ. Arjen Kamphuis, ειδικός σε θέματα ασφάλειας και προστασίας δεδομένων στο διαδίκτυο.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστήμιου Πειραιώς κ. Χρήστος Ξενάκης, ο οποίος θα αναφερθεί σε δράσεις έρευνας και ανάπτυξης στο χώρο της ασφάλειας συστημάτων και δικτύων στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια, ο κ. Kamphuis, θα αναφερθεί σε πρακτικά θέματα προστασίας Προσωπικών Δεδομένων όπως:
1. τον έλεγχο της επεξεργασίας πληροφοριών στην Ελλάδα, υπό το φως των αποκαλύψεων του Edward Snowden, πρώην διαχειριστή πληροφοριακών συστημάτων για την Αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA).
2. στο θέμα της μαζικής παρακολούθησης, στοχευμένης κλοπής και κατάχρησης δεδομένων των πολιτών από τις κυβερνήσεις αλλά και την εμπορική εκμετάλλευση των πληροφοριών από τρίτους.
3. τις λύσεις αλλά και τα οφέλη που προσφέρει στα ελληνικά δημόσια ιδρύματα και τις ελληνικές επιχειρήσεις μια τεχνολογική πολιτική που βασίζεται στο ανοιχτό λογισμικό: με ποιο τρόπο η εγκατάσταση Ελληνικού λογισμικού αλλά και υπηρεσιών πληροφορικής, θα επιτρέψει την ανάπτυξη τοπικών θέσεων εργασίας, την επιχειρηματικότητα, και την ανάπτυξη της γνώσης και της καινοτομίας.

Θα ακολουθήσει εργαστήριο κατά το οποίο ο κ. Arjen Kamphuis θα επιδείξει μεθόδους και εργαλεία κρυπτογράφησης των ηλεκτρονικών συνομιλιών, emails και άλλων συναλλαγών.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε προγραμματιστές ηλεκτρονικών υπολογιστών, φοιτητές, δημοσιογράφους, πολίτες που ενδιαφέρονται για θέματα ιδιωτικότητας και ασφάλειας στο διαδίκτυο, computer scientists, IT-professionals και tech-policy makers, κτλ.

Η παρουσίαση θα γίνει στα αγγλικά. Η είσοδος είναι ελεύθερη, για την καλύτερη οργανωση του χώρου παρακαλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας εδώ.

Ο κ. Arjen Kamphuis είναι συν-ιδρυτής και Chief Technology Officer της Gendo. Σπούδασε Science & Policy στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης και στο παρελθόν εργάστηκε για την IBM ως μηχανικός πληροφορικής και εκπαιδευτής σε θέματα πληροφορικής. Από το 2002, ο Arjen συμβουλεύει ανώτερα στελέχη εταιρειών F500 και πολλές κυβερνήσεις σε επίπεδο Υπουργικών Συμβουλίων, σχετικά με τις δυνατότητες που προσφέρουν στην Ευρώπη τα ανοιχτά πρότυπα και το ανοιχτό λογισμικό. Είναι ακόμα ορκωτός ελεγκτής και ειδικός σε θέματα ασφαλείας πληροφοριών. Πέρυσι συνέγραψε ένα εγχειρίδιο για την διαδικτυακή ασφάλεια και την προστασία των δημοσιογράφων που χρησιμοποιείται σε 40 χώρες σε όλο τον κόσμο με σκοπό την προστασία των πληροφοριοδοτών (whistleblowers) και των δημοσιογράφων από την παρακολούθηση των κυβερνήσεων. Ο τίτλος του βιβλίου είναι "Information Security for Journalists, Protecting your story, your source and yourself online" και εκδόθηκε από το Κέντρο για την Ερευνητική Δημοσιογραφία (Centre for Investigative Journalism). Μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν πατώντας εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες:
Ελίνα Μακρή
τηλ. 6981257150, tel:6981257150
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Έλενα Δημοπούλου (SecNews)
Υπεύθυνη επικοινωνίας SecNews.gr
τηλ. +302111984444, tel:+302111984444
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δέσποινα Μητροπούλου (ΕΕΛ/ΛΑΚ)
Τηλ. 210 7474271
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δέσποινα Χαλβατζή (SciFY)
Tel: 211 400 4192
M: 6983047848
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue without changing your settings, we'll assume that you are happy to receive all cookies from this website.