Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ημερίδα: «Συμμετοχική Δημοκρατία και Χάραξη Πολιτικής σε Τοπικό Επίπεδο - Μια Σύγχρονη Πρόκληση»

Τρίτη, 05 Απριλίου 2016 Κατηγορία Event news
Ημερίδα: «Συμμετοχική Δημοκρατία και Χάραξη Πολιτικής σε Τοπικό Επίπεδο - Μια Σύγχρονη Πρόκληση»

Την Πέμπτη, 21 Απριλίου, στις 09:30, η SciFY, το Δίκτυο Απασχόλησης Και Κοινωνικής Μέριμνας σε συνεργασία με τον Δήμο Κορυδαλλού και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο σας προσκαλούν στο Δημαρχείο Κορυδαλλού (Γρ. Λαμπράκη 240) όπου συνδιοργανώνουν Ημερίδα με θέμα: “Συμμετοχική Δημοκρατία και Χάραξη Πολιτικής σε Τοπικό Επίπεδο - Μια Σύγχρονη Πρόκληση”.

Στόχος της ημερίδας είναι η παρουσίαση των καλών πρακτικών των έργων που υλοποιούν οι παραπάνω φορείς στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε Όλοι Πολίτες» όπου θα γίνει και παρουσίαση των έργων DemocracIT και Democu και αφορούν στην προώθηση της συμμετοχικής δημοκρατίας μέσω καινοτόμων εργαλείων και μεθοδολογιών. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι άλλων φορέων που υλοποιούν σχετικά έργα προώθησης της συμμετοχικότητας σε άλλα πλαίσια και περιβάλλοντα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη - Δηλώσεις συμμετοχής: democracit event

Facebook Event: fb democracit event

Δελτίο Τύπου: press democracit event

Πρόγραμμα της εκδήλωσης:  event program

Περισσότερες πληροφορίες για τους διοργανωτές:

Η SciFY αναπτύσσει και διανέμει τεχνολογικές λύσεις ώστε όλοι να μπορούν να έχουν πρόσβαση στην γνώση. Αυτός είναι και ο λόγος που μαζί με τo Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και την Place Identity αναπτύξαμε το DemocracIT, μια ανοιχτού κώδικα (open source) πληροφορική υποδομή για τον εμπλουτισμό και την ενδυνάμωση της διαδικασίας των δημοσίων διαβουλεύσεων η οποία επιτρέπει στους χρήστες, να σχολιάσουν και να υποδείξουν προβλήματα στο κείμενο των διαβουλεύσεων, να τις κατηγοριοποιήσουν σε θεματικές αλλά και να βαθμολογήσουν και να απαντήσουν σε σχόλια άλλων χρηστών.

Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία “Δίκτυο απασχόλησης και Κοινωνικής Μέριμνας” υλοποιεί δράσεις αντιμετώπισης του κοινωνικού αποκλεισμού, ενίσχυσης της κοινωνικής συμμετοχής συμβάλλοντας στην κοινωνική ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό σε συνεργασία με τον Δήμο Κορυδαλλού και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο υλοποιεί ως συντονιστής εταίρος το συγχρηματοδοτούμενο έργο “DemoCU”, το οποίο προωθεί τη συμμετοχή πολιτών, φορέων και οργανισμών του Κορυδαλλού στον σχεδιασμό της πολιτιστικής πολιτικής του Δήμου Κορυδαλλού.

Ο Δήμος Κορυδαλλού διαθέτει σημαντική εμπειρία στην υποστήριξη συμμετοχικών διαδικασιών, όπως είναι η διαβούλευση για τον επιχειρησιακό προγραμματισμό, η λειτουργία της Επιτροπής Διαβούλευσης, αλλά και η υλοποίηση, επί σειρά ετών, του συμμετοχικού προϋπολογισμού. Στο πλαίσιο του έργου DemoCU, o Δήμος υποστηρίζει την πιλοτική εφαρμογή των δράσεων.

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο – Σχολή Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών, υποστηρίζει μεθοδολογικά το έργο DemoCU βασιζόμενο στην εμπειρία και τεχνογνωσία του σε θέματα αστικού/περιφερειακού και ειδικότερα συμμετοχικού σχεδιασμού.

Περισσότερες πληροφορίες για την ημερίδα:

Στέλιος Καζνέσης, Μ: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., T: 210 4612299, εσ. 830
Δέσποινα Χαλβατζή, M: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., T: 211 400 4192

Περισσότερες πληροφορίες για το Δίκτυο Απασχόλησης Και Κοινωνικής Μέριμνας: www.dakm.gr

Περισσότερες πληροφορίες για τη SciFY: www.scify.org

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue without changing your settings, we'll assume that you are happy to receive all cookies from this website.