35η SciFY Academy | Υποστηρικτικές Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021 Κατηγορία Past Seminars

35η SciFY Academy | Υποστηρικτικές Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση

Την Παρασκευή  25 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η 35η SciFY Academy με θέμα: "Υποστηρικτικές Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση". Πάνω από 100 άτομα παρακολούθησαν την διαδικτυακή αυτή εκδήλωση. 

Αναλυτικότερα ο Καθηγητής Γεώργιος ΚουρουπέτρογλουΕΚΠΑΤμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Διευθυντής του Εργαστηρίου Φωνής και Προσβασιμότητας, των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών και Διδακτορικών Σπουδών και Επικεφαλής της Μονάδας Προσβασιμότητας για Φοιτητές με Αναπηρία, μας μίλησε για την κατάσταση που υπάρχει τώρα στην χώρα μας σχετικά με την εκπαίδευση των ΑμεΑ και αναφέρθηκε στα σημαντικότερα εργαλεία που χρησιμοποιούνται αυτήν την στιγμή.
 
Στην συνέχεια ο Βασίλης Γιαννακόπουλος, Marketing και Social Impact Manager της SciFY, αναφέρθηκε στα έργα που έχει υλοποιήσει η SciFY σχετικά με την Εκπαίδευση στις Υποστηρικτικές Τεχνολογίες ενώ παράλληλα παρουσίασε και τα συγκεκριμένα εργαλεία και δράσεις. 
 
Τέλος ο Δρ. Harald Weber, Διευθύνων Σύμβουλος & Αναπληρωτής Επιστημονικός Διευθυντής του Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Εργασίας “Institut für Technologie und Arbeit e.V.” μέσα από την ομιλία του μας εξήγησε για το πως οι τεχνολογίες μπορεί να υποστηρίζουν ή και να εμποδίζουν την εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς. Ακόμα ακολούθησε συζήτησ σχετικά με το κατά πόσο οι υποστηρικτικές τεχνολογίες βοηθούν στην αύξηση της ένταξης και προσπαθίσαμε να προσδιορίσουμε εάν πρέπει να δίνεται τελικά περισσότερη βαρύτητα στην παιδαγωγική έναντι της τεχνολογίας ή το αντίθετο .

Για να μην χάσετε κανένα SciFY Academy μπορείτε να εγγραφείτε εδώ ώστε να ενημερώνεστε άμεσα για τα επόμενα σεμινάριά μας

 

 

Newsletter

Αν θέλετε να ενημερώνεστε σχετικά με τη SciFY, εγγραφείτε στο newsletter μας! 

Twitter

Facebook

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue without changing your settings, we'll assume that you are happy to receive all cookies from this website.