Πρόγραμμα "Προμηθέας" | Καινοτόμο πρόγραμμα μεταφοράς τεχνολογίας

Σάββατο, 22 Μαΐου 2021 Κατηγορία "Prometheus" Program
Πρόγραμμα "Προμηθέας" | Καινοτόμο πρόγραμμα μεταφοράς τεχνολογίας

Η ανάγκη

Η ανάγκη είναι ξεκάθαρη: αν και υπάρχουν πάνω από 40.000 κάτοχοι διδακτορικού τίτλου στην Ελλάδα (2% των αποφοίτων του πανεπιστημίου, ακολουθώντας τις τάσεις της ΕΕ), τα διδακτορικά δεν συνδέονται με την καινοτομία: οι περισσότεροι διδάκτορες ακολουθούν ακαδημαϊκή καριέρα και οι εταιρείες δεν ασχολούνται με διδακτορικά προγράμματα. Επομένως, η καινοτομία που παράγεται σε ερευνητικά κέντρα σπάνια φτάνει στο ελληνικό επιχειρηματικό οικοσύστημα.

"Διαμάντια "κρύβονται μέσα σε συρτάρια σε ερευνητικά ιδρύματα της χώρας και μένουν ανεκμετάλλευτα. Έρευνες που τα αποτελέσματά τους ποτέ δεν έφτασαν στη ζωή μας. Που θα μπορούσαν να κάνουν τη ζωή μας πολύ, πολύ καλύτερη.” λέει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος, Marketing and Social Impact Manager της SciFY.

“Μέσα σε αυτά μπορεί να είναι νέα διαγνωστικά τεστ ή θεραπείες για ασθένειες, νέα υλικά με εκπληκτικές δυνατότητες, ό,τι μπορούμε να φανταστούμε! Και ό,τι δεν μπορούμε... Κι αυτό γιατί οι ερευνητές δεν έχουν εκπαιδευτεί στο πως να κάνουν την ιδέα τους πράξη, πώς να δημιουργούν προϊόντα, υπηρεσίες, εταιρείες. Πώς να συνεργάζονται για να μας προσφέρουν πραγματικές καινοτομίες.

Το έργο

Η SciFY, σε συνεργασία με το διεθνούς κύρους SRI International και την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα υλοποιεί το πρόγραμμα “Prometheus”: ένα καινοτόμο πρόγραμμα που στόχο έχει να εκπαιδεύσει ερευνητές στη Μεταφορά Τεχνολογίας.

Με το πρόγραμμα "Prometheus" δεκάδες ερευνητές από όλη την Ελλάδα θα μάθουν:

  • πώς μπορούν να κάνουν την ιδέα τους πράξη, αναπτύσσοντας νέα προϊόντα / υπηρεσίες με σοβαρές προοπτικές αξιοποίησης
  • πώς να επικοινωνούν την έρευνά τους στο κοινό με τρόπο κατανοητό
  • τον ρόλο σύνθετων παραγόντων όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη
  • Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, workshops, online εκπαιδευτικό υλικό, mentoring από έμπειρους mentors διεθνούς κύρους και πολλά άλλα!

Συνολικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  1. Εκπαιδευτικό Workshop Technology Transfer
  2. Σεμινάρια Artificial Intelligence
  3. Mentorship program: Επιλεγμένοι ερευνητές θα υποστηριχθούν και μετά το πέρας της εκπαίδευσης μέσω ενός προγράμματος καθοδήγησης όπου οι μέντορες από το SRI θα υποστηρίξουν τους εκπαιδευμένους Έλληνες ερευνητές για περίοδο έως και 6 μηνών.
  4. Δημιουργία δεξιοτήτων science communication και pitching.

Το έργο υλοποιείται από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Science For You – SciFY, με την υποστήριξη του ahedd Digital Innovation Hub του ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος” και της Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα

Ταυτότητα Έργου

Υποστήριξη: Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα

Συνεργάτες: SRI International, ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”, ΙΤΕ 

Διάρκεια: Φεβρουάριος 2021- Σεπτέμβριος 2021

Newsletter

Αν θέλετε να ενημερώνεστε σχετικά με τη SciFY, εγγραφείτε στο newsletter μας! 

Twitter

Facebook

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue without changing your settings, we'll assume that you are happy to receive all cookies from this website.